Amazon в преговори със Sony & Paramount да продуцират филми за Prime

Amazon в преговори със Sony & Paramount | MMTV

Докато повечето стрийминг сайтове се придържат към изготвяне на оригинално съдържание от Amazon се насочват в друга посока

Те са в разгара на предварителни разговори със Sony и Paramount относно създаването на оригинални филми за платформата Prime Video. Тези разговори са в следствие на това, че сайтове като Prime Video, Netflix и Hulu придобиват все по-голямо влияние върху филмовата индустрия. Тази посока на развитие на индустрията може да означава, че сделки от този характер ще стават доста често срещани.

Сайтовете за стрийминг непрекъснато променят начина, по който зрителят възприема съдържанието и Amazon иска да бъде начело на тази нова вълна

Сайтовете за стрийминг непрекъснато променят начина, по който зрителят възприема съдържанието и Amazon иска да бъде начело на тази нова вълна

Кралят на стрийминг сайтовете Netflix, редовно създава оригинално съдържание включващо както телевизионни предавания така и успешни филми, като Beasts Of No Nation и Jim & Andy. Hulu също е посветен на собствения си материал с успешни предавания като The Mindy Project, Casual и The Handlaid’s Tale. Все още обаче им предстои много път докато направят и успешен пълнометражен филми. Всичко това не означава, че Prime Video не може да се похвали със своето оригинално съдържание. Не може да не споменем номинираният за награда EmmyThe Marvelous Mrs. Maisel” или спечлият награда EmmyTransparent“.

Според изданието Deadline от Prime Video изглежда са се насочили навън. Тяхната идея е да аутсорснат на студиата изработката на съдържание. По този начин те ще се върнат към първите дни, когато стрийминг сайтове нямаха собствени филми или предавания. Преговорите с Paramount и Sony за сега са в начален стадии. От Paramount понастоящем са обвързани със стрийминг договор с платена телевизия Epix. Това обаче е сделка, от която те вероятно ще излязат. От друга страна Sony е в договор със Starz обвързващ ги за следващите четири години. Решението да се използва съдържанието на Paramount или Sony е идея на новоназначения шеф на Amazon Studios, Дженифър Салке. Тя твърдо вярва в качеството, а не количеството на съдържанието.

Amazon отдавна наблюдава своите стрийминг конкуренти, черпейки вдъхновение от тях

Един конкретен бизнес ход обаче и по-специално, пускането от Paramount на The Paradox Cloverfield директно към Netflix накара Jeff Bezos да прояви силно желание за работа със студиата. Резултатът от това успешно сътрудничество е именно това, което Prime Video искат да “възпроизведат”.

Въпреки че преговорите са едва в предварителен етап, не е трудно да си представим, че оглед успехът на предишните модели, както и нарастващата популярност на стрийминг услугите от Sony и Paramount ще стигнат до очевидния избор. Крайния резултат както винаги ще зависи от потребителите и от това къде те решават да гледат филмите си.

източник: https://screenrant.com/ 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *