10 актьора заменени в последния момент

10 актьора заменени в последния момент | MMTV

Когато започва създаването на филм или сериал едно от най-важните неща е да се подбере правилния актьорски състав. Много често се случва режисьора да си представя или да иска конкретен актьор в дадена роля. Това обаче не винаги е възможно.

Причините за промяна могат да варират от несъвпадение на график, нежелание на този актьор да участва в проекта или прекалено високи изисквания (за пари). Дори има случаи, в които актьори започва снимки и биват заменен като всички кадри с тях се заснемат наново.

Вижте 10 актьора, които бяха заменени в последния момент или след като започнали снимките.

1. Penny, The Big Bang Theory
Penny, The Big Bang Theory
Amanda Walsh и Kaley Cuoco

Сега ни е трудно да си представим друга освен Kaley Cuoco в ролята на Пени от сериала “Теория на големия взрив“, но в пилотния епизод нещата са били различни. Първоначално образа е бил на аграсивната съседка Кати играна от канадската актриса Amanda Walsh.

2. Rajesh, The Big Bang Theory
Rajesh, The Big Bang Theory
Iris Bahr и Kunal Nayyar

Няма съмнение, че сериала “Теория на големия взрив” би бил скучен без забавния образ на тъжният романтик Раджеш. В пилотния епизод обаче тази роля е била женска. Изиграна от Iris Bahr, героинята ѝ Гилда (също учен) е трябвало да има любовна тръпка по Ленард.

3. Allie, The Notebook
Allie, The Notebook
Britney Spears и Rachel McAdams

Малко са екранните двойки с химия и чар по-добри от тези между Ryan Gosling и Rachel McAdams в “The Notebook”. Първоначално създателите на филма са имали за идея ролята да бъде изиграна от Britney Spears, но щом Рейчъл Макадамс се появила на кастига ролята веднага станала нейна.

4. Charlie Harper, Two and a Half Men
Charlie Harper, Two and a Half Men
Чарли Шийн и Аштън Кътчър

Това определено е една от най-известните “заменки” на главен образ в телевизията (разбира се тук не включваме сапунените сериали, където през няколко години се сменят главните героите без дори да им сменят имената). “Двама мъже и половина” бе един от най-популярните сериали в света. Образа на чичо Чарли бе игран в продължение на 8 сезона от Чарли Шийн до неговото уволнение през 2011 г., когато бива заменен от Аштън Кътчър.

5. Carol, Friends
Carol, Friends
Jane Sibbett и Anita Barone

“Приятели” вероятно е най-популярният телевизионен сериал в историята. Повечето хора обаче едва ли си спомнят, че ролята на бившата съпруга на Рос, Каръл първоначално бе изиграна от друга актриса. Anita Barone сама решава да напусне сериала, защото – “търси нещо по-постоянно от епизодични появи” като бива заменена от Jane Sibbett.

6. Abraham Lincoln, Lincoln
Abraham Lincoln, Lincoln
Лиъм Нийсън и Daniel Day-Lewis

В началото на проекта Steven Spielberg е сигурен, че ролята на легендарният американски президент трябва да бъде изиграна от Лиъм Нийсън. Но до същинското начало минават 10 години и за съжаление Нийсън решава, че страстта му към филма е отминала и вече не е подходящ за ролята. За наше щастие заместникът му Daniel Day-Lewis се озкава перфектният заместител като дори печели Оскар за ролята

7. Gandalf, Lord of The Rings
Gandalf, Lord of The Rings
Шон Конъри и Sir Ian McKellen

След грандиозният успех на “Властелина на пръстните” едва ли може да си представим друг в ролята на Gandalf освен Sir Ian McKellen. Първоначалният избор на създателите на филма бил Шон Конъри. В интервю Конъри споделя:

Никога не го разбрах. Четох книгата и сценария. Гледах филма. Все още не го разбирам.

8. Jack, Titanic
Jack, Titanic
Matthew McConaughey и Leonardo DiCaprio

Не е лесно да се намерят двойка актьори, които да си паснат така добре на екран като Leonardo DiCaprio и Kate Winslet. Години след успеха на “Титаник” в интервю Уинслет разкри, че пъвоначалният избор на студиото за ролята на Джак е бил Matthew McConaughey. Едва когато James Cameron вижда Леонардо Дикаприо настоява ролята да се даде на него.

9. Clarice, The Silence of The Lambs
Clarice, The Silence of The Lambs
Мег Райън и Джоди Фостър

Първоначално ролята на Кларис от “Мълчанието на агнетата” е дадена на сладката и миловидна Мег Райън. След като е прочита сценария няколко пъти обаче тя се отказва, защото е притеснена от мрачния образ на героинята си. Тогава ролята се дава на Джоди Фостър, която се представя впечатляващо и печели Оскар.

10. Evelyn, The Mummy
Evelyn, The Mummy
Мария Бело и Rachel Weisz

Rachel Weisz изиграва перфектно своята роля на Евелин в първите две части на филма “Мумията“. Когато започват снимките на третата част обаче тя бива заменена от Мария Бело. Въпреки че не са официално потвърдени, слуховете казват, че Уайз е напуснала заради несъгласие със сценария.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *