Лувъра затвори врати заради коронавируса

Франция затвори Лувъра заради коронавируса

Лувъра затвори врати заради коронавируса

Един от най-емблематичните музеи в света – Лувъра в Париж, Франция, остана със затворени врати в неделя. Това се случи след като служителите му упражниха правото си да не работят заради коронавируса.

От страницата на музея все още не става ясно дали той ще отвори врати за любителите на изкуството от цял свят. До този момент вирусът е заразил повече от 88 000 души. Коронавирусът се е разпространил в над 60 страни по света. Далеч извън епицентъра в Китай, където за пръв път се появи в края на миналата година.

В последните дни заплахата за Европа е голяма. Лувъра посреща десетки хиляди посетители на ден. Във Франция потвърдените случаи на коронавирус са 130. Като до този момент няма данни за заразени сред работещите в музея 2300 души, но “това е само въпрос на време”.

“Много се тревожим, защото посрещаме посетители от цял свят. Рискът е много, много висок”

Това сподели синдикалният представител на служителите на Лувъра – Андре Сакристен.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *