Венеция, каквато не сте я виждали досега

Къде са всички хора?!

Венеция

Посещавала съм магична Италия не веднъж, но все още не съм била във Венеция. Надявам се скоро да се докосна до този италиански романс, пожелавам го и на тези от вас, които още не са.

Тъй като Венеция е световна дестинация, винаги съм си я представяла много претъпкана от тълпи туристи. Една различна Венеция

ВенецияДнес ще ви покажа фотографии на напълно пуста Венеция. Делото за красивите снимки е на фотографа Guido Gutierrez Ruiz. Не съм сигурна колко е късмет или случайност. Както често обичам да казвам: „Късметът е както си го накъсметиш”. Ruiz според мен е ставал много рано сутрин. Дори си залагам главата, че алармата му е звъняла по тъмно, за да може да заснеме невероятните кадри.

Сега ще ви покажа как той вижда Венеция – пуста, недокоснати пространства, където можеш да усетиш истинската атмосфера на града, да се разходиш на спокойствие, да се уединиш.

ВенецияАз лично му завиждам и си пожелавам да имам възможност като неговата. И понеже днес ме е обвзело пътешественическото вълнение съм подбрала и малко интересни факти за красива Венеция.

Интересни факти

Неслучайно наричат Венеция град на мостовете. В нея има 417 надводни конструкции, 300 от които са направени от камък, 57 – от дърво и 60 – от ковано желязо. При това 72 местни моста са собственост на частни лица.

По най-тясната улица на Венеция е трудно да се разминат даже двама души, защото ширината на Кале Вариско е само 53 см.

Без значение какво е демографското статукво или нивото на безработица, във Венеция винаги работят точно 425 гондолиера. Нито един повече, нито един по-малко. Щом някой от тях умре или излезе в пенсия, мястото му веднага се заема от млад приемник – такива понякога чакат своята възможност с години!ВенецияФенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.