5 неща, за които да говорим с околните

Защото времето е банална и досадна тема за разговор

5 неща, за които да говорим с околните

Има дни, в които разговорите не вървят, дори сред кръг от най-близки приятели. Има и ситуации, когато не сме в свои води, но искаме много да говорим с околните, вместо да си мълчим. За да спестим вечната тема за времето, в такива случаи можем да се допитаме до учените.

Безкрайните нови изследвания и факти, които те обичат да публикуват, може да са полезни не само в съответната област, но и като “ледоразбивачи”. Те могат да бъдат теми, които дават живот на трудноподвижни разговори. Този бърз списък съдържа факти, които е малко вероятно да променят нечий живот, но ще раздвижат събеседниците ви.

За или против съпруг вкъщи

За или против съпруг вкъщиДа си говорим за мъже е винаги актуално. Според изследване на учени от Университета на Мичиган наличието на съпруг увеличава със 7 часа на седмица домашната работа на жената. Докато за мъжа наличието на жена вкъщи му спестява 1 час от седмичната работа. Откъде идват тези допълнителни часове при жените? Престараваме ли се? Бавни ли сме? Фанатични на тема ред и чистота?

1 навик, 60 години

1 навик, 60 годиниПоследното изследване не е научно, но пък се провежда в продължение на 60 години. Един човек решава да си “пука пръстите” всеки ден, за да докаже, че не е вредно. Лично за себе си успява, защото след 60 години с този ежедневен навик, всичките му изследвания са изрядни. Няма никакви проблеми с пръстите на ръцете и продължава да прави каквото си иска с тях.

Парите и щастието

Парите и щастиетоВ Университета Принстън са се постарали да докажат, че щастието на човек намалява, когато той живее с по-малко пари и се увеличава, когато приходите му нараснат. Уау. Открили са обаче и нещо по-неочаквано – има праг, след който повишаването на доходите спира да влияе на щастието. Това означава ли, че в крайна сметка парите не могат да купят щастие? Тема, за която винаги ще е актуално да говорим.

Пчелите и математиката

Пчелите и математикатаВ Австралия се занимават с по-приятни неща, като това да учат пчелите на математика. Местни учени са установили, че те могат едва ли не да броят до 10. Различават празно пространство от такова с един, два, пет, десет предмeта и могат да ги подредят в градация.

Отвращението е хубаво нещо?

Отвращението е хубаво нещо?Екип учени в Лондон пък са вторачени в това, което кара хората да изпитват отвращение. Теорията им е, че когато нещо ни се струва гнусно, то това е подсъзнателен сигнал на имунната система, който ни пази от заразяване, инфекции и рискови елементи. Направили са тест със 70 различни дразнителя, като да докоснеш котка без козина, да промиваш чужда рана, да научиш, че приятел е пробвал да прави секс с плод… Анализът на информацията тепърва се очаква.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *