Кой е по-емоционален – ТЯ или ТОЙ

А вие какво мислите?

Кой е по-емоционален – мъжът или жената

Напоследък все по-често се замислям колко пък да сме емоционални жените. Да, добре, доста, но все по-често ми прави впечатление, че мъжете също не изостават, дори на моменти са по-драматични и от нас. Затова реших да се поинтересувам повече по темата “Кой е по-емоционален – мъжът или жената”. Вижте какво открих.

Още от крехка възраст момчетата са научени, че трябва да „бъдат мъже“. Те вярват, че да си емоционален е „женско нещо“. Това често води до ситуации, в които не знаят как да се изразят правилно и да се справят със своите чувства. Ново проучване установява, че момчетата се нуждаят от емоционална подкрепа доста повече от момичетата и това напълно променя „правилата на играта“.

Мозъкът при момчетата и момичетата се развива по различен начин

Ново проучване установява, че момчетата се нуждаят от емоционална подкрепа доста повече от момичетатаМъжкият мозък е по-тежък, с по-голям хипоталамус. Това е така, защото момчетата получават прилив на тестостерон в третия триместър на бременността. Освен че прави мозъка им по-тежък, насърчава и по-голяма мускулна маса. И макар това да подпомага физическата сила, в същото време лишава от определени качества като саморегулиране на емоциите.

Мозъците на момичетата се развиват с много по-бързи темпове от тези на срещуположния пол. Според проучването, мозъкът на новородено момиче е психологически подобен на мозъка на момче на 6-седмична възраст.

Мъжките ембриони са по-уязвими към майчин стрес. Това предполага, че дори в момента на зачеване мъжете са по-уязвими от жените. Освен това, те са по-склонни към нарушения като церебрална парализа и преждевременно раждане. Всичко това подсказва, че третирането на момчетата със същата доза емоционалност и любов, с която бихте обгрижвали момиче, няма да проработи. Те имат доста по-големи нужди, дори чисто физически – под формата на гушкане.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *