Какво е лунно мляко

Социалните мрежи оцветени в синьо

Какво е лунно мляко

След глобалното отглеждане на pilea, коeто увлече и мен самата, напоследък фийдът ми в Instagram е оцветен в разкошен, предимно син цвят от „moon milk”. Този нов тренд се забелязва навсякъде в мрежата и днес ще ви разкажа малко повече за прословутото лунно мляко.

Какво е АЮРВЕДА?

Ако вече сте засичали подобни снимки, сигурна съм, че сте, накратко – лунно мляко е аюрведична рецепта за добър сън. Аюрведа е индийска практика за постигане на здраве, щастие и дълголетие. В случая с лунното мляко за сън става въпрос за естествени добавки, които изглеждат доста разнообразни.

Рецепта за лунно мляко

Използват се лавандула, индийско орехче, черешов сироп. Това са съставки, които съдържат мелатонин и ашваганда – индийски женшен, или адаптогени, за които се смята, че имат успокояващо действие. Адаптогените са треви и билки, които нормализират състоянието на тялото и ума при стрес.

Какво е лунно млякоКакто при повечето такива практики и рецепти, и тук ефектът не е изучен, нито гарантиран и отново заключението е, че „всичко зависи от човека”. Факт е, че за някои чаша топло лунно мляко с подправки може да се отрази добре, а на други изобщо да не се отрази. Но ако сте решили да опитате, най-вече осигурете добра светлина за снимка, мраморна подложка, златна лъжичка, малко хималайска сол и няколко листенца от роза например. Много е тренди.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, вижте къде може да ни гледате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *