Коя е новата звезда в интернет

Звезда на точки

Коя е новата звезда в интернет

Бебе зебра на точки беше забелязано в Кения. Животното вече е превзело много сърца, а снимките на очарователното създание се превръщат в интернет звезда. Нещо повече – най-накрая можем да престанем да се измъчваме над вековния въпрос… “Дали зебрите са черни с бели ивици или бели с черни ивици.

Рядката зебра е заснета в националния резерват “Масаи Мара” (Maasai Mara) в Кения. Там фотографите Рахул Сачдев и Антъни Тира са уловили няколко кадъра с нея.

Звезда на точки

Пармейл Лимейн е специалист по дивата природа от сафари лагера Matira Bush. Той твърди, че в резервата за първи път забелязват зебра на точки. Вероятно тя има меланизъм – противоположното на албинизма. Той обаче сподели и някои тъжни новини: в африканските паркове подобни зебри през последните шест месеца не са оцелели.

Според учените ивиците при зебрите се образуват, когато е потиснато производството на меланин, което означава, че животното най-вероятно е черно с бели ивици, а не обратното.

Звезда на точкиИвиците на зебра обаче не са само за красота. Live Science твърди, че райетата помагат на животните да задържат прохладата в африканската жега. Има и теории, според които ивиците помагат на зебрите да се скрият от потенциални хищници и им помагат да избегнат ухапване от мухи, за които е известно, че предават болести.Звезда на точкиКаквато и да е причината за раждането на това малко прелестно създание, се надявам то да порасне, да остане здраво и да радва света с красотата си.

Спомням си един филм, в който момченце питаше героя на Морган Фрийман защо кожата му е боядисана в черно, а Морган му отговори: „Може би защото Бог обича разнообразието“.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *