Преди да бъдат известни | Bon Jovi

"Децата - това са моите най-добри хитове"

Bon Jovi

Той е пленител, такива са и песните му. Някога цели стадиони полудяваха само от един синеок поглед и проникновения му глас. Но и сега, след години на главозамайващ успех, той не бърза да напусне голямата сцена. Не, още не е време. Той е Bon Jovi.

Bon Jovi успешно съчетава различни сфери на дейност. Творчество и бизнес, движи рекламната кампания на собствения си футболен отбор, прави опити в политиката и в киното и се счита за най-примерният семеен мъж сред рок звездите. Ето какво прави творческата енергия, когато е насочена в правилната посока. Но преди всички тези успехи какъв е бил Bon Jovi?

Bon JoviДетството

Детството на Джон е в класическите канони на бъдеща рок звезда. Семейството му не е богато. Баща му, италианец, заменил слънчевия полуостров с американския щат Ню Джърси, е фризоьор. Майка му имала малък магазин за цветя.

Интересно е, че точно в Ню Джърси е роден неговият идол, „медният глас” Гранк Синатра. Той се превръща за Джон в символ на борбата за собствено виждане и вярност към самия себе си. Стихът „Аз го направих по моя начин” от легендарната балада „My way” на Синатра, по-късно се включва в текста на най-големия хит на Bon Jovi „It`s my life”.

Тъмни очила, дълга невъобразимо рошава коса и мечта за рок звезда – така изглеждал Джон. Геният в него се събудил доста рано – той постига мечтата си – събира забележителна група и поддържа безпрецедентен успех в продължение на 25 години.

Музиката и хубавите момичета

Bon Jovi признава, че в света на музиката го отвеждат красавици. В петък вечер католическите училища за момичета и момчета се събирали и правели вечеринки. Едва на 15 години Джон се откроявал от всички със свиренето на китара. Дузина обожаващи го погледи го карали да се чувства като истинска рок звезда.

Bon JoviТака от вечеринките, преминал в гаража с приятели. Но все още нямал успехите, за които мечтае. Това не му било достатъчно. Затова той се мести в Ню Йорк. На 17 години той си намира работа като чистач в звукозаписното студио на братовчед си. По цял ден чистел и вършил мръсната работа, но след като всички си отивали, той започвал да свири. Така се ражда и първата сериозна композиция “Runaway”, която е билет за щастливо музикално бъдеще.

Едва на 20 години Джон основава група със своето име „Bon Jovi”, която съществува и до днес, с почти непроменен състав. В средата на 80-те години славатана на „новите принцове на хард рока” достигнала безпрецедентни висоти, точно както Джон си мечтаел.

Музикалната кариера не му завъртяла главата

За рокер и звезда от световна класа музикантът се държи изключително спокойно. Не върти луди любовни романи, не участва в скандали, не употребява наркотици и не страда от пагубни зависимости. Е, в младежките си години продавал марихуана, за да изкарва някакви пари, но бързо разбира, че този бизнес не е за него.

Bon Jovi и съпругата му Доротея имат едно момиче и три момчета. Tой споделя, че с децата си забравя, че е рок звезда и се потапя в семейните грижи. Те вече са големи, а Джон е катогоричен, че те са неговите най-добри хитове.

Bon Jovi family

„В края на деня децата не се интересуват как върви работата в звукозаписното студио. Те просто искат да си у дома и да играеш с тях. Това са моите най-добри хитове, в края на деня.”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *