Преди да бъдат известни | Corey Taylor

"Аз играя ролята на странен, но забавен наркоман"

Преди да бъдат известни | Corey Taylor

Corey Taylor е вокалист на метъл групата „Slipknot“ и алтърнатив метъл групата „Stone Sour“. Определено той е музикант, който трябва да представя в поредицата “Преди да бъдат известни”. Вижте защо…

Детството

Corey Taylor е роден на 8 декември през 1973 г. в град Де Мона, Айова, САЩ, където израства с майка си и баба си. Бабата на Corey е човекът, който го запознава със света на музиката. Тя му показва колекция от записи на Елвис Пресли от различни години. Така Taylor открива класическия рок, а едно е сигурно – в него се крие огромен талант.

Порочните кръгове

Но едва на 15 годишна възраст Corey Taylor се запознава и със света на наркотиците. Той на два пъти се озова в болничното легло, заради свръхдоза кокаин. Тогава баба му отново поема грижите за пропадналия тийнейджър.

Corey Taylor започва да развива таланта си като си купува музикално оборудване, на което да се упражнява всеки ден. Въпреки това на 18 годишна възраст отново започва да се скита, докато не се установява в Де Мойн.

„Slipknot“

Taylor е беден и живее на улицата, когато неговият талант е забелязан от групата „Slipknot“. Те правят прослушване и вземат решение да го поканят в групата, но той отказва. Тогава музикантът решава да се стегне и да вземе живота си в ръце. Така Corey Taylor започва работа в заложна къща. Месеци по-късно групата „Slipknot“ отново го открива и пак му отправя предложение, което Taylor приема.

Преди да бъдат известни | Corey TaylorОттогава той започва работа като вокалист в „Slipknot“ и зад гърба си вече има 9 албума. Към музикалната кариера на Taylor се нареждат и още 6 албума към метъл групата „Stone Sour“.

Corey Taylor е и алкохолик и има няколко неуспешни опита за самоубийство. Може би това е онзи порочен кръг, в който изпадат звездите – алкохол, наркотици… Може би волята не е достатъчна, но е много лесно да говорим отстрани. Понякога е достатъчно е да оставим таланта да говори. Затова днешният ден ще е озвучен с негови парчета.

Турнето на Slipknot промотиращо новият им албум We Are Not Your Kind ще посети и България на 26 юли 2020 г. като част от фестивала Hills of Rock 2020.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *