Преди да бъдат известни | Steve Buscemi

Герой, но не само във филмите

Преди да бъдат известни | Steve Buscemi

Steve Buscemi е актьор, който няма как да не е познат на всеки уважаващ себе си почитател на киното. Ако не заради ролите му в редица култови продукции като „Глутница кучета“, „Големият Лебовски“, „Фарго“, и „Престъпна империя“, то поне заради изключително запомнящата се физиономия и сини очи.

Сигурна съм, че дори и да не си падате по криминални филми, в каквито Steve Buscemi участва предимно, няма как да не му свалите шапка след историята, която ще ви разкажа.

Герой, но не само в киното 

Преди да стане актьор, Steve Buscemi е работил като пожарникар в един от най-натоварените квартали в Ню Йорк – Малката Италия. Между 1980-та и 1984-та Buscemi гаси пожари ежедневно, след което напуска, преследвайки кариерата в киното. Успехите му идват, но той не забравя откъде е тръгнал.

Steve BuscemiПрез 2001 година, ден след терористичния атентат на 11-ти септември, той се завръща в пожарната команда и в продължение на седмица дава 12-часови смени, търсейки оцелели в развалините на Световния търговски център. Няма снимки и интервюта с него от тогава, просто защото той не е искал публичност.

„За мен беше привилегия да мога да направя това. Отрази ми се добре да работя, защото така нямах толкова време да мисля и усещам случилото се, а просто действах.“

В резултат от атаките на 11-ти септември, над 3000 души губят живота си, сред които и 343 пожарникари. Това със сигурност е едно от най-ужасните събития през новия век. Героизма и жертвоготовността, показани от спасителните отряди тогава, трябват да служат за пример на всеки. Steve Buscemi ги е показал от сърце, без да е задължен да го прави. Това наричам аз истински герой – на и извън екрана!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *