Преди да бъдат известни | Lady Gaga

Когато ти кажат, че никога няма да бъдеш известна, а се превърнеш в Lady Gaga

Преди да бъдат известни | Lady Gaga
Стефани Джоан Анджелина Джерманота, позната като Lady Gaga, е една от иконите в модерната музика 

Към “скромната” ѝ кариера може да добавим и актриса, модел, продуцент, активист, филантроп и бизнесдама.

Дори хората, които не слушат нейната музика я разпознават благодарение на провокативните ѝ музикални видеа и песни, както и с отличителната ѝ ексцентрична визия.

Дори хората, които не слушат нейната музика я разпознават благодарение на провокативните ѝ музикални видеа и песни, както и с отличителната ѝ ексцентрична визия.

От ранна детска възраст малката Стефани се увлича по музиката, а родителите ѝ поощряват нейните музикални заложби като я записват на уроци по пиано. По-късно тя завършва частното девическо католическо училище в Ню Йорк.

Когато е на 19 години Стефани Джермантона иска да се превърне в музикална знаменитост

След като завършва училище тя прави сделка с баща си да напусне семейното жилище. Уговорката е, че ако до една година не подпише звукозаписен договор с компания ще се върне в къщи и ще продължи обучението си в колеж.

Когато е на 19 години Стефани Джермантона иска да се превърне в музикална знаменитост

За да преследва мечтата си, тя се мести в долен Ийстсайд, където наема малък апартамент. Работи на 3 места, за да се издържа и междувременно създава групата Stefani Germanotta Band.

Певицата и бендът ѝ упорито се опитват да пробият чрез изпълнения в различни барове, но скоро групата се разпада

Въпреки несполуките тя не се отказва и продължава да се явява на различни прослушвания. Отговорът винаги е един и същ – имаш голям талант, но не и необходимата визия.

Благодарение на общ приятел Lady Gaga случайно се запознава с първия си продуцент – Роб Фусари. Той признава, че в началото е бил скептично настроен към певицата. Причината е била визията ѝ – не толкова чертите на лицето ѝ, колкото начинът, по който се облича.

Самата певица признава, че в началото съседите от нейната кооперация си мислели, че е проститутка заради избора ѝ на дрехи

С продуцента Роб Фусари почти завършват първия ѝ албум, но нещата не потръгват и само след три месеца Gaga е уволнена, а тя изпада в тежка депресия.

Видеото към хита ѝ “Marry the Night” е препратка точно към този период.

Малко след това обаче успява да сключи договор като текстописец и композитор със Sony, което я изважда от дупката.

Звездата на Гага не успява да изгрее на музикалния небосклон, но пък тя съумява да си извоюва възможността да пише песни за знаменити изпълнители като Fergie, Britney Spears, New Kids on the Block, Pussycat Dolls и др.

В този период от живота ѝ изпълнителят Acon чува демо записи на песните ѝ “Money Honey” и “Beautiful dirty rich“. Рапърът е възхитен от таланта на Gaga и говори с продуцентите си за нея. Благодарение на разговора тя подписва договор с „Interscope Records” на стойност 800 000 долара. Сума, която е доста голяма за млад изпълнител, тъй като дори утвърдени имена рядко получават над 500 000 долара.

Още първият сингъл на певицата “Just Dance” я превръща в международна поп сензация и дава силна заявка, че Гага ще стане един от най-успешните изпълнители на всички времена.

Кога се появява името Lady Gaga

Интересна подробност, която малцина знаят, е че Lady Gaga не измисля сама псевдонима си.

“Всъщност не се нарекох сама Gaga. Продуцентът ми каза, че съм много театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм много “Ga Ga”, като песента на Queen. И че му напомням на Фреди Меркюри. Това постави началото на всичко.”

Роди се звезда

Началото на бляскавата кариера… Първоначално Lady Gaga се откроява със силно желание за провокация както чрез сценичното поведение, така и чрез избора на тоалети. Навярно помните роклята от сурово месо, с която тя се появи на червения килим преди години.

Днес обаче тя е тотално различна – стилни и елегантни тоалети и премерено поведение.

Но едно си е все същото – огромният талант, който ѝ донася над 200 музикални награди, сред които и 9 награди Грами.

Lady Gaga е първият човек с над 1 млрд. гледания в YouTube и феноменът, който печели “Оскар”, БАФТА, “Златен глобус” и “Грами” в рамките на една година

Lady Gaga е първият човек с над 1 млрд. гледания в YouTube и феноменът, който печели "Оскар", БАФТА, "Златен глобус" и "Грами" в рамките на една година

Тя споделя, че хората, които са вярвали в нея и таланта ѝ се броят на пръстите на едната ѝ ръка.

Дори нейни познати са създали група в социална мрежа на име “Стефани Джерманота, ти никога няма да станеш известна”.

Бившето гадже на звездата ѝ заявило, че тя никога няма да стане популярна. Певицата обаче винаги е вярвала в себе си и уверено му отвръща, че ще дойде ден, когато той няма да може да си поръча едно кафе без да чуе нейна песен по радиото или да види нейн клип по телевизията.

Този ден настъпи – Lady Gaga е една от най-големите и талантливи звезди на нашето съвремие. Пример за това, че колкото и пъти да падаме, трябва да намираме сили и да се изправяме. И да не забрвавяме да вярваме в себе си.

Lady Gaga е една от най-големите и талантливи звезди на нашето съвремие.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *