89-годишна японка преоткри фотографията

89-годишна японка преоткри фотографията Photo by Kimiko Nishimoto

Доказателството, че никога не е късно да изпробваш нещо ново

Ако смятате, че технологиите са за младите, то трябва да ви запознаем с Кимико Нишимото. Тя е на 89 г. от Япония и скоро ще реализира своята втора фотографска изложба.

mmtv-89-year-old-japanese-grandma-kimiko-nishimoto-5.jpg

Кимико започва да се занимава с фотография на 72-годишна възраст. По това време синът й преподава в курс за начинаещи, на който тя решава да се запише. Тогава японката не подозира, че ще се запали и преоткрие талант, за който никога не е предполагала.

mmtv-89-year-old-japanese-grandma-kimiko-nishimoto-2.jpg

Оттогава Нишимото се влюбва в този вид изкуство и снима забавни автопортрети в продължение на 17 години. В тях подхожда с изключително чувство за хумор и самоирония, влизайки в различни роли и нестандартни ситуации. Нейният чудат стил и контрастът между възраст и младежки дух я превръщат в сензация.

mmtv-89-year-old-japanese-grandma-kimiko-nishimoto-4.jpg

mmtv-89-year-old-japanese-grandma-kimiko-nishimoto-3.jpg

Първата изложба на японката се състои в родния й град преди 10 години, а този месец се открива нова нейна експозиция – този път в Галерията за фотографии на Epson в Токио. Селекцията е озаглавена “Asobokane”, което в превод значи „хайде да играем“. И какво по-подходящо мото от това – ако и ние погледнем на живота като на игра подобно на Нишимото, току-виж ни станало по-леко и приятно.

mmtv-89-year-old-japanese-grandma-kimiko-nishimoto-6.jpgТака че вземете пример от 89-годишната Кимико, а ако между 15 декември и 18 януари се намирате в Токио, не се колебайте да погледнете света през нейните очи на изложбата й в японската столица. А дотогава и след това може да следите фотографиите на Нишимото в нейната Facebook страница и Instagram профил.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Снимки: Kimiko Nishimoto; източник: Bored Panda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *