Летен съвет за красота – Грижа за кожата

Летен съвет за красота – Грижа за кожата. MMTV Online

Препичането на лятното слънце макар и приятно повишава нуждата от грижа за кожата

През лятото кожата има допълнителна нужда от хидратация в следствие подлагането и на „слънчев стрес”.

За съжаление солта и хлорът често правят кожата прекалено суха и дехидратирана. Кожните инфекции не са рядкост през иначе така прекрасния сезон. Не пропускайте да вземате душ след посещение на басейна или морето, защото често морската вода и/или хлорът могат да раздразнят кожата ни.

И не забравяйте. Пийте ВОДА!

И не забравяйте. Пийте ВОДА!

Излагането на слънце пък ускорява стареенето на кожата, поради което е необходимо да използваме адекватни слънцезащитни продути. Не мислете, че кремовете са безполезни! Ще говорим за това след 30 години, когато бръчките ще бъдат по-изразени в следствие на слънчевите лъчи. Всяка вечер хидратирайте кожата на тялото и лицето си с кремове съдържащи витамин Е. Внимателно изберете точния крем или серум, който отговаря най-добре на вашия тип кожа. За летния период съветваме да заложите на леки, но подхранващи текстури.

Не забравяйте да не пръскате парфюм върху кожата си преди излагане на слънце, тъй като в комбинация с него, той може да остави незаличими петна по кожата.

Избягвайте изгаряния!
Избягвайте изгаряния! икой не е застрахован, затова в случай на изгаряне вземете мерки още в самото началото.

Никой не е застрахован, затова в случай на изгаряне вземете мерки още в самото началото.

Tip: За да успокоим засегнатата област, можем да използваме памучни торбички с цвят от лайка. Тя е известна с мощните си антибактериалните и успокояващи свойства. Поставете върху нуждаещата се части от вашето тяло, след като охладите предварително торбичките с лайка във фризера за кратко.

Tip: Много добра алтернатива на овлажняващ крем за лице е зехтинът, но бъдете внимателни при употребата му, ако имате мазна и/или комбинирана кожа.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *