Летен съвет за красота – НЕ на сухата коса

Летен съвет за красота - НЕ на сухата коса. MMTV Online

Сухата коса е един от проблемите на лятото

За да избегнете това, уверете се, че доставяте на организма си достатъчно храни богати на витамин В.

Е лятото поне ще ни е лесно! Едни от любимите ни: морски дарове, ябълки, грозде, домати или броколи са перфектни „доставчици” именно на витамин В.

Шапката

Може би най-важният аксесоар на плажа и най-доброто средство, с помощта на което да предотвратите вредното влияние на UV лъчите върху косата си.

Шапката Може би най-важният аксесоар на плажа и най-доброто средство, с помощта на което да предотвратите вредното влияние на UV лъчите върху косата си.

Памучен шал или „тюрбан” би ви свършил също чудесна работа. Защитни спрейове, базирани на кокосов орех, бадемово масло или пшеничен зародиш са повече от добро решение, ако все пак желаете да се освободите от допълнителните аксесоари на плажа.

Tip: Подобно на констрастните душове, редуването на топла/студена вода по време на душ е идеална терапия в домашни условия, която ще направи косата ви по-гладка и ще възстанови блясъка ѝ. По този начин гребенът няма да остане “блокиран” в нея.

В тази връзка изборът на шампоан е едно от най-важните неща в грижата за косата ви. Нека той бъде натурален, без изкуствени аромати и оцветители, свобден от силикон, сулфити и парабени. По-специално препоръчваме продукт, който се базира на семена от лен или кокосови орехи. Ако косата е много слаба, е възможно да направите двоен удар с балсам: преди и след шампоана. Важното е да ги изплакнете обилно. Не използвате сешоар или ако наистина не можете без него, използвайте го при възможно най-ниска температура.

Правете си хидратираща и подхранваща маска за коса поне веднъж седмично!

Правете си хидратираща и подхранваща маска за коса поне веднъж седмично!

А ето и нашето предложение:

Бяла глина/Авокадо

6 супени лъжици бяла глина
1 ч.л. кокосово мляко
1 с.л. кокосово масло
½ авокадо

Намачкваме авокадото. Глината се смесва с кокосовото масло и мляко, като се прибавя авокадото, до получаване на еднородна смес. Нанасяме по дължината на косата, като оставяме да действа 40 минути. Добавете малко количество кокосова вода към шампоана и изплакнете с хладка вода.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *