Той измами гравитацията

Животът край реката

Manu Topic

Днес искам да споделя с вас нещо изумително, на което наскоро попаднах случайно. Той е нарекъл себе си Manu Topic. И смятам, че е сключил някаква тайна сделка с гравитацията. Умението му е да подрежда камъни един върху друг и да ги снима. Да, правилно прочетохте, а във видета може да видите за какво говоря.

Равновесие, баланс, абсолютно пренебрегване на гравитацията. Сякаш този човек има някакви суперсили. На мен лично ми изглежда невъзможно, но не, снимките не са правени с Фотошоп. Освен това на Фейсбук страницата и в Youtube канала си Manu има видеa, в които можете да видите как подрежда за секунди произволни камъни така, че накрая да си кажете “уау”. Дори късометражен филм за него е селектиран в конкурс на National Geographic.

Истинското име на Manu Topic е Emmanuel Fourcade. 30-годишният франзузин живее заедно със съпругата си и с тригодишния им син в малко селце в Пиренеите, близо до границата с Испания. Преди три години той е напуснал работата си, свързана с тапицерство на плавателни съдове, и се е отдал изцяло на фотографията. Приблизително по това време попада на работата на канадеца Майкъл Граб (Gravity Glue) и си казва:

“Искам да го направя!”

Днес вече има няколко спонсора зад гърба си, благодарение на които може да пътува по света, за да прави демонстрации и да поставя фотографски изложби. За умението си споделя, че са необходими страст, концентрация и разбира се, практика. Много, много практика.

Пробвайте! Или както казва Manu:

“Пробвайте отново и отново, и отново…”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *