Защото на неделята ѝ отива четене на книги

3 книги от британски автори за неделния следобед

Защото на неделята ѝ отива четене на книги

Неделя е моят ден. От години това е единственият ден в седмицата, в който мога спокойно да чета книги. Избирам според настроението, като в момента съм на британска вълна.

“Липсваш ми” – Кейт Ебърлин

“Липсваш ми” – Кейт ЕбърлинДебютният роман на Кейт Ебърлин проследява историята на двамата главни герои Тес и Гъс, за които съдбата е отредила да са заедно. Обстоятелствата обаче ги държат разделени, защото двамата никога не са се запознавали. Или поне не официално. Пътищата им постоянно се пресичат в поредица от комични ситуации и нелеки избори. Дали обаче това е достатъчно? Разделяни и събирани от разстоянието и случайността, изглежда, че те никога няма да се намерят…

“Причините да останеш жив” – Мат Хейг

Този малък шедьовър е мемоарният роман на британеца, който пише книги както за възрастни, така и за деца. Мат Хейг разказва как е преживял житейска криза, която се е превърнала в сериозна депресия. Нелеко, но триумфиращо е преодолял болестта, която едва не го унищожава, за да се научи да живее наново.

Защото на неделята ѝ отива четене на книгиТвърдо вярва, че най-старото клише е и най-вярното: има светлина в края на тунела. Хейг ни учи да ценим малките моменти, като напомня, че винаги имаме основателна причина да останем живи. Една вълнуваща, забавна и ведра книга, която с фино чувство за хумор ни показва как да живеем по-добре и да обичаме по-добре, за да се чувстваме по-добре.

Две години, осем месеца и двайсет и осем нощи” – Салман Рушди

Британският писател от индийски произход нашумя у нас със “Сатанински строфи”. Книга, която предизвика много противоречиви реакции в ислямския свят. Стилът му е микс от митология и фантазия с реалния живот, като често се определя като магически реализъм, примесен с исторически измислици. А темата за противоречията и недоразумения при преплитането на двата тъй различни свята – света на Изтока и света на Запада – минава като основна нишка през произведенията му.

Защото на неделята ѝ отива четене на книгиЕдна съвременна вълшебна приказка, която ни пренася в света на загадъчни създания от бездимен огън, които понякога се прокрадват в човешкия свят. Красива прелъстителка се превръща в могъща сила и се сражава с най-жестоките митични злодеи на всички времена. И всички са призвани да участват в грандиозната война между световете, между мрака и светлината, защото разумът е мъртъв, думите са отрова, а тишината е болест.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.