Move week и “Мистерията на българските гласове”

Move week и "Мистерията на българските гласове" MMTV

Отново е време за Европейската седмица на физическата активност и спорта MOVE WEEK

Тя ще се проведе от 29-ти май до 4-ти юни.

Движението се заражда през 2012-та година като в него се включват общини, спортни клубове, неправителствени организации и доброволци. Целта е всеки да може да опита различни видове спорт и да избере този, който най-много му харесва. Освен това можете да станете Move Агенти (Агенти на движението). Това може да направите като организирате обществено събитие, свързано с физическа активност и спорт. Осигурите или отправите покана за използването на общински спортни бази, плувни басейни, многофункционални зали, танцови, йога школи, спортни клубове, фитнес центрове и прочие.

Повече информация относно събитието и движението можете да откриете на сайта bgbeactive.org

move-week-muzinki-66.jpg

Хорът “Мистерията на българските гласове” с концерт и нов албум

Концерт-представяне на новия албум на хора „Мистерията на българските гласове“ ни очаква на 6-ти юни от 19:00ч. в зала България. Диригент на събитието ще бъде Дора Христова. Заедно с хора, зрителите ще имат удоволствието да се насладят и на участието на Лиса Джерард, Skiller и Дейвид Кукерман. В концерта ще бъдат включени изцяло нови произведения на българския композитор Петър Дундаков, Лиса Джерад и ирлансдкия композитор Джулс Максуел, които са специално създадени за емблематичния хор. Някои от произведенията са базирани на български народни песни от различни фолклорни области. Други са напълно нови и нечувани до сега.

mystery-4344.jpg

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *