Rock and Roll Hall of Fame обяви номинираните за 2019

Rock and Roll Hall of Fame обяви номинираните за 2019 | MMTV

Залата на славата на рокендрола обяви седем имена, които ще се присъединят към списъка на величия през следващата година. Това са: The Cure, Def LeppardJanet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music и The Zombies.

Три от седемте имена, които ще бъдат въведени в Залата биват номинирани за първи път: Def Leppard, Stevie Nicks и Roxy Music (Стиви Никс е член на залата, но като част от британската рок банда Fleetwood Mac). Интересното, е че четири от петте номинации от вота на феновете ще влязат в залата тази година. Това са: Def Leppard, Stevie Nicks, The Zombies and The Cure.

The Zombies и Janet Jackson са номинираните, за които въвеждането досега е било на принципа “винаги шаферка никога булка”. Този път обаче те ще имат честта да застанат пред “олтара”. От британската психо-поп група до сега са били три пъти на крачка от залата, а дългогодишната поп икона два пъти. Евентуалното въвеждане на Radiohead не е изненадващо, а очаквано, а като се има предвид колко влиятелна си остава Stevie Nicks нейното въвеждане не идва като шок въпреки, че това е нейната първа номинация.

Ратифицирането на The Cure и Def Leppard изглежда е сигнал за промяна на вкусовете на гласоподавателите

И двете британски банди са “годни” за честта вече повече от десетилетие като тяхното въвеждане през 2019г. показва, че от Rock Hall започват сериозно да обмислят редица банди, чиито славни дни от края на 70-те и 80-те години до сега бяха подценявани (скорошното въвеждане на Bon Jovi и Cars сочи в тази посока). Въвеждането на Roxy Music обаче със сигурност е най-голямата изненада за годината. 

Rock and Roll Hall of Fame
Rock And Roll Hall of Fame Museum In Cleveland, Ohio

34-та годишна Rock and Roll Hall of Fame церемония представена от Klipsch Audio, ще се състои на 29 март 2019г. в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк. Билетите ще бъдат пуснати в продажба през януари. Церемонията ще излъчи по HBO както и с радиопредаване на SiriusXM.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *