Отиде си Косьо Марков от група “Тангра”

Отиде си Косьо Марков от група "Тангра"
Основателят на любимата на няколко поколения група ‘’Тангра’’ е починал днес от усложнения от COVID – 19

Българската музика понесе още една голяма загуба след смъртта на Димо от P.I.F. през декември миналата година.

Косьо Марков е роден на 3 октомври 1949 г. в София. Музиката става част от живота му в края на 60 те години на миналия век, когато става басист на една от култовите български групи ‘’ Бъндараците’’.  През 1976 основава група “Тангра” и ѝ остава верен до края на дните си. В различните периоди на  групата вокалисти са  били Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Станислав Сланев-Стенли, а напоследък Боби Костаката от Der Hunds.

В края на миналата година Косьо публикува новата песен на Тангра ‘’Когато си до мен’’,  която той обясняваше , че е посветена на Висшата сила, която живее и диша във всеки от нас и ни помага в трудни моменти’’.

Той проповядваше любовта си към рок музиката чрез радио Тангра, което той основа и ръководеше между 1992 и 2004г.

Предаваше опита си на студентите от специалност ‘’Продуцентство в електронните медии ‘’ в Софийския университет ‘’Св.Климент Охридски’’ и беше в ръководството на Асоциацията на частните радиостанции АБРО.

Запомнила съм Косьо Марков с вечната му усмивка и професионализъм. Първото ми  излизане на сцена беше именно като дете на концерт на ‘’Тангра’’ в гр. Бяла, когато пях с Чочо Владовски песента ‘’Богатство’’. Незабравим спомен!

Приемам смъртта на Косьо Марков като лична загуба и от името на екипа на телевизия ММ поднасям съболезнавания на семейството и приятелите му.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *