Положението е Mamma Mia !

Хитовият мюзикъл с премиерни спектакли в София и на Белоградчишките скали

Софийската опера: Положението е Mamma Mia...! MMTV Online...

Смело и с размах Софийската опера поставя за първи път мюзикъл на сцената си

Заглавието е хитово, а прочита на режисьора Пламен Карталов новаторски и различен от останалите представления по света. Mamma Mia е с лиценз за две години, а премиерата е на 18-ти юли с няколко дати на софийска сцена, следвани от 4 представления сред величествените Белоградчишки скали. Постановката съвпада и с излизането на 20-ти юли на продължението на  на успешния филм от 2008 година озаглавено Mamma Mia! Here We Go Again, на чийто сюжет е базиран самият мюзикъл. Част от звездния състав  на филма са Meryl Streep, Pierce Brosnan, Sher, Amanda Seyfried, Colin Firth. Заснет е миналото лято в Хърватия и Shepperton Studios край Лондон.

В състава на българската версия на Mamma Mia ролите са поверени на опитни актьори и певци

Сред тях са Ники Сотиров, Орлин Горанов, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Весела Калчева и Деница Шопова. Добре познатият ни музикант и страхотен певец Влади Михайлов от проектите Equinox и Rewind, е избран да играе един от тримата бащи, около които се върти действието.

mamma mia Nikolay Sotirov and Vlado Mihailov

За музиката се е погрижил Светослав Лазаров. На сцената ще има бенд от 8 инструмента – 4 пиана, 3 китари, ударни и перкусия.

Маестро Карталов обещава всяка песен да е театър на ситуациите със свой собствен живот. Според изискване на лиценза, във всяка страна мюзикълът се изпълнява на съответния език.

Много ни е любопитно как ще звучат на български най-големите хитове на шведската супергрупа, написани от гениалните Бьорн Улвеус и Бени Андерсон.

Вижте повече в специалния ни репортаж с екипа на мюзикъла Mamma Mia.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

One thought on “Положението е Mamma Mia !

 1. „Спектакъл на Белоградчишките скали или „Мамма мия“ по Белоградчишки, приличаща снощи повече на безвкусна яхния.“

  От къде ли да започна това свое изложение? Дали от там, че не смятах да пиша толкова подробно преживяването от снощи или може би от това, че когато видях рекламата за спектаклите на Софийската опера на Белоградчишките скали, бях възхитена от идеята и реших на момента, че ще изгледам тази година един спектакъл там и бях твърдо убедена, че и за в бъдеще ще си правя по един такъв подарък за рождения ден?
  Закупих билетите още първата седмица, след като ги пуснаха за продажба и зачаках с нетърпение деня, в който трябваше да изживея това невероятно усещане. Или поне вярвах, че за мен то ще бъде точно токова.
  Аз мисля, че съм един нормален човек. Разбирам чудесно, че сме зависими от капризите на Природата и съм склонна да се съобразявам с тях. И понеже това лято е доста дъждовно, малко преди дългоочаквания от мен ден проверих в сайта на Софийската опера и балет, какво се случва, ако времето не позволява да се състои спектакълът. Там пишеше, че спектакълът може да бъде отменен, а също и че ако ние зрителите изгледаме спектакъла до половината на първа част, се смята, че спектакълът се е състоял. Всичко което прочетох ми се стори разумно. И смятам, че всеки разумен човек е наясно с рисковете, които поема когато си купува билет за спектакъл на открито. Никъде в сайта на Софийската опера и балет обаче все още все още не пишеше, че при едно идеално време за спектакъл под открито небе е възможно да ни набутат в Спортната зала на града, това което всъщност се случи снощи.
  Разочарованието за една огромна част от зрителите, включая и мен беше огромно. И въпреки, че стоически го изгледахме до края, разочарованието никак не се намали. Въпреки, че спортната зала на Белоградчик е доста приятна и спретната, вътре беше задушно и климатиците не съумяваха да променят този факт. Но все пак смятам, че това е по малката беда. Вероятно прекрасния спектакъл на Софийската опера и балет, беше осакатен, тъй като озвучаването беше изключително лошо. Нямаше как да се насладим на песните, думите на които бяха просто неразбираеми, а звукът дразнещ. Усещах се все едно са ме поканили на представление на местното читалище, но все пак цените на билетите са твърде високи за да си мисля, че гледам и слушам самодейци.
  Смятам, че снощи загуби публиката, загуби Софийската опера, загуби и община Белоградчик от направения избор. И в този момент съвсем по човешки разбирам, че всички грешим. Но може би е добре поне да признаваме грешките си, а на страницата на община Белоградчик във Фейсбук, трият коментарите на недоволните зрители. Питам се, кого ли се опитват за заблудят и излъжат по този начин?
  Все пак, не мога да не отбележа, че изпълнението на Весела Делчева, в ролята на Софи беше впечатляващо, дори в този осакатен вариант. Жалко само, че не можахме достатъчно да му се насладим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *