Здравей 2021! Писмо до Новата година

Здравей 2021! Писмо до Новата година
“Вече сме пораснали и не вярваме в Дядо Коледа, но вярваме в теб, Новата година.

Посрещаме те с надежда, въпреки че според източните мъдреци надеждата е опасно и пагубно нещо. Тя ни дава илюзията, че нещата ще се променят в наша полза в неясното бъдеще и ни пречи да оценим реалността. Затова нека да се потопим в сегашния момент. А той, според древните учения, зависи само и единствено от нашето отношение към ситуацията, от мислите и постъпките ни, които създават живота ни.

За много от нас след появата на пандемията от Covid-19 най-ценно стана здравето. Неглижираното, считано за тривиално пожелание да бъдем здрави, изведнъж се оказа най-важното нещо за хората от 21 век. Според Буда тайната за здравето на ума и тялото не е в тъгата по миналото, или в притеснението за бъдещето, а в живеенето в сегашния момент, мъдро и искрено.

Скъпа 2021, пиша ти това писмо с молба да дадеш на хората съзнанието за важността на всичко, което се случва в сегашно време. За много от тях споменът за изминалата 2020 е свързан с трудности, тъга по отишлите си наши близки и приятели, загуба на работа, пари и финансови несгоди.

Значението на материалните придобивки, социалният статус, властта и развитието на кариерата ни беше заличено с рязката поява на вируса. Свободата да се докосваме, да пътуваме, да общуваме помежду си, да споделяме магията на изкуството, да се забавляваме на концерт или да се храним в любим ресторант ни беше отнета. В името на Здравето. В името да бъдем тук и сега.

Страхът се настани удобно и промени очите ни. Единственото, което виждаме зад задължителните маски.

Вече не миришем на парфюм, а на – поне 70% спирт. Мерим си притеснено температурата по няколко пъти на ден. Следим дали сме загубили вкус и обоняние. Облъчвани сме от информация за тъжни статистики и налични ваксини. Получаваме панически атаки и се отбягваме като чумави, недай боже да се засечем в асансьора или да се приближим на опашката в магазина.

Скъпа 2021, моля те дай на хората вяра, че могат да се справят, ако не се страхуват. Избави ги от илюзията, че всичко ще бъде както преди, без те да направят усилието да се променят. Дай им силата да бъдат себе си и да продължат да живеят пълноценно. Без много от нещата, които бяха важни за тях преди пандемията. Направи ги хора със сърца,изпълнени с любов.

Благодаря ти, че съм сред късметлиите, които те посрещнаха! Честита да си ни!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *