Красота без срок на годност – Мей Мъск

Красота без срок на годност - Мей Мъск | MMTV

Напук на антиейдж манията в света на модата, все повече възрастни дами покоряват котешката пътека
Последната, която го направи, впечатлява с гените си, отговорни не само за външния ѝ вид, но и за ума на нейния син – Elon Musk.
69-годишната Мей Мъск не отстъпи по изисканост на по-младите си колежки, с които се разходи по подиума по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.
Там тя се появи на повече от едно ревю, напомняйки, че за красотата всъщност няма възраст. Кариерата на Мама Мей продължава вече над пет десетилетия. Тя започва на 15 г., местейки се с родителите си от Канада в Южна Африка. Там тя получава магистърски степени по диетология и хранителни науки, и се жени за своята любов от гимназията – инженера Ерол Мъск. Макар и разведени след 9-годишен брак, двамата стават родители на три деца, които им носят десет внуци.
mmtv-maye-musk-2_0.jpg

Природата обаче не е единственият „виновник“ за това Мей Мъск да изглежда по този начин

Като специалист по хранене тя внимава какво консумира. Пред Vogue моделът казва:

“Мисля, че най-голямата заблуда на хората, е че съм естествено слаба. Но не трябва постоянно да се храня здравословно и да обмислям внимателно какво допускам в организма си.”

Съвет от нея: „Планирайте занапред и избягвайте изкушенията. Продължавам да го правя всеки ден“.

Когато обаче разумът казва: „Салата“, а сърцето: „Пица“, едва ли повечето от нас са склонни да спазват строго режима. Самата Мей също не е хранила надежди – пред “Hollywood Reporter” тя споделя, че никога не си е представяла да дефилира на 60-годишна възраст. Днес обаче тя краси кориците на списания като Time, New York, Elle, Vogue.

Maye Musk by Junseob Yoon for Vogue Korea from Junseob Yoon on Vimeo.

И докато подобна тенденция преди се е струвала нереална, днес редица модели ветерани остават под светлината на прожекторите, правейки революция. Без фейслифт и нито инжекция ботокс Дафни Селф (родена през 1928 г.) продължава да е вдъхновение за фотографи и дизайнери. Титлата й „най-възрастен работещ модел“ се оспорва от редица нейни колежки като китайката Чайна Машадо (1929) и афро-американката Жаклин Мърдок (1930). А Кармен Дел’Орефис (1931), която на 86 г. все още дефилира, се шегува: „Ще изчакам до 105, за да видя дали искам да сменя професията.“ С такива дами нищо чудно, че пролетните седмици на модата по света през 2017 г., където имаше засилено присъствие на модели над 50 г., бяха обявени за тези с най-голямо разнообразие в близката история.

CARMEN from Ronaldo Lopez on Vimeo.

Изводът?

Няма нужда от опити да спрем времето, когато може да се радваме на промените, което то ни предоставя. Колкото по-дълго, толкова по-добре. И следващият път, когато ви се прииска да кажете, че някой „изглежда добре за годините си“, пропуснете последните три думи. Красотата няма срок на годност, ние сме тези, които го поставяме.

ДениДим

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *