Преди да бъдат известни | Christina Aguilera

„Мечтата ми беше да издам собствен албум”

Преди да бъдат известни | Christina Aguilera

Christina Aguilera е изключителна певица и композитор, неслучайно е шесткратна носителка на наградите „Грами”. Тя печели световна слава с уникалния си глас, вокалното майсторство и поредицата от хитове.

Но преди да получи световната слава, да оглави почти всички музикални класации и да печели награди, животът на певицата никак не е бил розов.

Поп звездата има кошмарни спомени от детството си.

Поп звездата има кошмарни спомени от детството си.

“Никога не съм усещала сигурност. Чувствах се безпомощна, а това е най-ужасното за едно дете.”

Причината за лошите спомени на Aguilera е баща ѝ Фаусто. Той тормозел семейството си не само психически, но и физически. Гневните му изблици били чести, а от тях страдали и трите жени в семейството – майката и двете ѝ дъщери.

“Единственото, което ме спасяваше от болката, беше музиката”

Години по-късно Christina предава болката и спомените си в своята музика. По-специално в песните „Hurt” и „I’m Ok” – посветени на баща ѝ и отношенията им.

След дълго време на тормоз Шели, майката на Кристина, взима окончателно решение да напусне Фаусто. Тя се мести с двете си дъщери в Питсбърг при майка си.

Бабата на Кристина е първата, която забелязва гласовите данни на Christina Aguilera

Именно тя я насочва към различни музикални състезания. Отначало Кристина пее по училищните представления. На 8 години се явява на националния конкурс за млади таланти. На 10 пее в църковния хор в Питсбърг, а на 12 години получава възможност за участие в New Mickey Mouse Club заедно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей Зи и Кери Ръсел.

След две години в седмичното шоу на „Disney“ Christina отпътува отвъд океана, за да усъвършенства музикалните си способности. Записва „All I Wanna Do” в дует с японската поп звезда Кейзо Наканиши и прави турне в Япония.

През 1998 г. е поканена да изпее песента към саундтрака на филма „Мулан“. По-късно тя включва тази песен в предстоящия си албум. Същата година е харесана от звукозаписната компания RCA и подписва договор с тях. Песента към „Мулан“ печели Златен глобус за най-добра оригинална песен от анимационен филм.

Дебютният диск на певицата излиза на бял свят на 24 август 1999 г. Албумът се разпродава в 14-милионен тираж. 8 пъти става платинен и получава три номинации за награди “Грами”, като става победител в категорията “Най-добър нов изпълнител”.

20 години по-късно тя преиздава първия си албум

20 години по-късно тя преиздава първия си албум. В него са включени редки версии на песни, ремикси и дори акапелни изпълнения. „Christina Aguilera” излезе през август тази година. Освен цифровата версия на албума излязоха дискове, касети и винилови плочи със сертификат за автентичност и автограф от певицата.

Не съм си купила албума и автограф нямам, но това по никакъв начин не ми пречи да озвуча деня си с любими нейни песни na strahotnata Christina Aguilera.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *