Живот под карантина: Едно интервю на Glenn Morrison 

Живот под карантина: Едно интервю на Glenn Morrison | MMTV

В тежките времена на COVID-19, затворени клубове и отменени фестивали, DJ Times решават да разпитат диджеи и продуценти как се справят по време на карантина. По време на кризата, те представят кратки интервюта с талантливи музиканти от цял свят.

В днешното издание ще научим за базирания в Торонто, диджей, продуцент и собственик на многобройни лейбъли, Glenn Morrison.

Какво е положението при теб?

В момента в Торонто сме под карантина, както много градове в света. Прекарвам дните си в студио сесии по креативно писане, които наричам – “бункерни сесии”. Измислянето на нови начини за поддържане на интереса на почитателите, като сетове на живо, студио сесии и 24 часово излъчване на лейбъл каталога ни, дори и странни диджей миксове от златната ера, се оказа супер ползотворно. Оказа се неповторима възможност да опознаеш своите фенове и почитатели. Те са източник на енергия на всеки артист и е важно да им предложим от времето си.

Какво е положението при теб?

Загубил ли си работа през този период?

Няма по-важно нещо от моето и здравето на семейството ми. Всеки един от нас е загубил приходи от турнета заради ситуацията, но е важно как ще реагираме. Здравето ни е по-важно от парите.

В момента правиш ли нещо, което ще или може да се продава?

Композитор и музикант съм много преди това да ми донесе някакъв приход. Ще продължавам да работя по записи на живо, на пиано, електронна музика и клубни миксове.

Какво правиш в момента, което е градивно за твоя музикален живот и кариера?

Занимавам се с предстоящи музикални проекти с IMAX и Netflix, които ще излязат по-късно тази година. Също така прекрасната музика, която създаваме и записваме с лейбъла ни Ambient Wave Records, заедно с класическата музика на Wolfe Records. Има и няколко поп записи на лейбъла Dying Light, които предстоят тази година, заедно с Wh0, Niles Rodgers, Josh Barry, Domino, Snoop Dog, аз и много други артисти. За жалост много от проектите ни са отменени, заради ситуацията, но въпреки това се опитваме да се постараем да се адаптираме. Гледаме да не стресираме артистите си.

Какво е най-изненадващото нещо, което си осъзнал през този период на социална дистанция?

Много хора не оценяват какво имат в живота си. Много от тях гонят цели без значение и стойност. Има милиони неща, за които да сме благодарни, да се будиш под слънцето, да споделяш любов към семейството и приятели. Това би трябвало да е важен момент с живота на хората за себеотражение.

Какво е най-изненадващото нещо, което си осъзнал през този период на социална дистанция?

Какво правиш онлайн? Виждал ли си нещо, което да ти харесва?

Ще правим студио сесии на живот от моето Alpine Mastering студио. Ще бъде излъчвано по Youtube и Twitch и имаме и страхотна Discord общност, която се разраства всеки ден. Отне ни няколко месеца да закупим необходимото професионално оборудване – все пак искам да бъде направено като хората. Също така искахме живото излъчване да бъде някак си мобилно, за да може да се разрасне в градински партита нощем, DJ миксове до басейна или пияно концерт около камината. Това е начин хората да останат свързани и да слушат хубава музика. Дали гледат или само слушат, благодарен съм, че се включват.

Можеш ли да предложиш някакви тематични парчета в момента? 

Може би новия ми проект, който уместно се казва, The Bunker Sessions. В него има 16 парчета напълно на живо без обработка и постпродукция. Ще бъде издаден от Ambient Wave Records. Скоро ще издадем и клубен микс от нашия лейбъл Fall from Grace Records, името е Modular Beat Bunker Sessions – страхотно техно с експериментални елементи.

Имаш ли съвет как да останем позитивни и здравомислещи в тази ситуация?

Оценявайте всичко, което имате в живота си. Научете да обичате себе си и всички около вас. Бъдете добри хора. Мрак е паднал над света – бъдете светлината. Имам повече нужда от нея.

Източник: https://www.djtimes.com/2020/05/life-in-lockdown-glenn-morrison-interview/

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *