04-10 април 2022 | Ведическа Астрология Джьотиш

04-10 април 2022 | Ведическа Астрология Джьотиш

ВЕДИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ ДЖЬОТИШ – СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА 04-ти – 10-ти АПРИЛ 2022 г.

ДАНА ВЕДА ЙОРДАНА

Използва се СИДЕРАЛНИЯ ЗОДИАК – реалните астрономически позиции на планетите. Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да изпратите дата, място и час на раждане в лично съобщение към астролога* и той ще ви върне отговор. Ако разполагате със своите позиции, изчислени по системата на тропическия зодиак, то върнете съответните астрологични позиции с 24 градуса назад и ще получите правилните положения на асцендента и планетите. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак  или т.н. “зодия”,  не може да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

АКТУАЛНИ ПОЗИЦИИ НА ПЛАНЕТИТЕ :

Слънце – Риби

Луна – Овен, Телец, Близнаци, Рак

Марс – Козирог, Водолей – 07-ми Април

Меркурий – Риби, Овен – 08-ми Април

Юпитер – Водолей

Венера – Водолей

Сатурн – Козирог

Раху ( Северен лунен възел ) – Телец

Кету  ( Южен лунен възел ) – Скорпион

Месец Април вече набира скорост и през тази седмица, както и до края на месеца, ще бъдем свидетели на непрекъснатите и огромни промени, които се случват по света. Най-важото астрологично събитие за тази седмица, е точният съвпад на Марс и Сатурн в Козирог, но с особеността, че се случва в точния градус на най-силната екзалтация на Марс – 28-мия градус в Козирог. Това положение на двете планети,  не може да даде предимство на нито едната от тях, защото и двете са много силни в момента. Затова общата им енергия ще бъде много конфликтна и опасна. Точният момент на този съвпад е 04.45 часа на 05-ти Април сутринта, но ефектът от общата позиция на Сатурн и Марс, ще започне да се усеща и малко по-рано, а така също, ще влияе (пряко) и минимум ден по късно – вкл. и на 06-ти Април. Както вече виждаме, в обществото, по света започва да се проявява силна конфонтация между държавната власт и народа. В някои места се използват и военизирани части  за поддържане на реда. Пряко следствие от този съвпад, са събитияте в Шри Ланка в момента, предотвратяването на атентата срещу президента на Казахстан, изборите в Сърбия и Унгария,  отстраняването на президента на Пакистан, различните протести, шествия и др. масови обществени прояви в Европа – израз на народното недоволство от управляващите и разбира се, не на последно място – развитието на ситуацията в  Украйна. Точният съвпад на Марс и Сатурн, може да постави под много сериозна заплаха живота на някой от лидерите на държавите по света. За щастие на всички хора по Земята,  Марс ще излезе от своята екзалтация още на 07-ми Април и прякото влияние на критичният съвпад със Сатурн ще бъде прекратено. Разбира се, в края на Април,  двете планети, отновно ще бъдат заедно, но вече при други условия – във Водолей.  Мерурий, също сменя знака си, като излиза от Риби и влиза в Овен – на 08-ми Април. Засилва се тенденцията, в комуникацията, по принцип, да бъдат използвани повече заповеди, команди. Повече информация за текущия месец Април, може да намерите на следната интернет връзка:

БЛАГОПРИЯТНИ / НЕБЛАГОПРИЯТНИ ДНИ

04-ти Април – Денят е добър за участие в конкурентни дейности. Довършете дела, които сте отлагали. Може да влезете в спор и да победите. Денят не е благоприятен за пътуване.

05-ти Април – Денят е подходящ за действия в насока отказване от стар навик. Може да поемете сериозен ангажимент. Подходящ момент за приготвяне на храна. Не е подходящ момент за участие в социални събирания, събития.

06-ти Април – Подходящ ден за всички видове дейности, вкл. за пътуване. Денят не е блгаоприятен за дейности, които изискват грубо действие, разрушаване.

07-ми Април – Благоприятен ден за пътуване, за творчество, за общуване с различни хора, за участие в обществени събития. Не е добър ден за проява на грубост и противопоставяне.

08-ми Април – Подходящ ден за дейности, свързани с проява на сила, конфронтация, разрушителни работи. Мож да се противопоставите на врага си и да спечелите. Не е подходящ момент за поставяне на ново начало.

09-ти Април – Може да се отправите на приятно пътуване. Може да подновите изоставен проект. Добър ден за общуване с деца. Благорпиятен ден за медитативни занимания и за радост от простите неща в живота.  Не вземайте и не давайте пари назаем.

10-ти Април – Започнете нещо ново. Идете на кино, концерт или друга артистична проява. Може да пътувате. Подходящ ден за приготване на храна. Може да помолите някого за помощ, ако имате нужда. Денят не подходящ за сключване на брак и за поемане на такъв ангажимент. Не проявявайте негативизъм.

ОВЕН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

В началото на седмицата, ще бъдете заети със собствената си личност. Ще помислите и ще направите нещо, което да подобри  външния ви вид.  Може да получите повишение на заплатата. Бизнесмените, ще се свържат с нови клиенти. Могат да очакват повишение на приходите си. Ще се разшири и комуникацията ви. Ще трябва да проведете някои важни разговори. Бъдете внимателни за тенденцията да изпуснете някои не добре премерени думи. Не се поддавайте на желанието да преяждате в първата част на периода. В края на седмицата, може да се отпуснете у дома и да си починете от многото общуване и информация, с които сте се срещнали в този период.

ТЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Началото на седмицата ще ви кара да мислите за отминалите почивни дни.  Не правете излишни разходи в понеделник, защото ще бъдат загуби за вас. Бизнесмените, които работят с чужбина, може да задействат сделка или  да получат очакваните ползи от подобна, задействана по-рано. Ще трябва да помислите за по-добра организация на работата си. Може да получите преки разпоредби за това от своите началници. Ако вие самите сте мениджър или бизнесмен, ще трябва да активирате функцията си на ръководител и да дадете необходимите команди, да заявите изискванията си към подчинените. В момента, мислите основно за развитието на бизнеса и кариерата си  и седмицата ще ви даде възможност да работите и да приложите креативните си идеи. Дори в края на седмицата, няма да спрете да комуникирате в тази връзка. Но това няма да ви попречи, да организирате кратко пътуване.

БЛИЗНАЦИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Началото на седмицата е момент, в който може да получите някакви приходи. Може да общувате със свои познати, които се отличават с повече активност. Някои от вас, обмислят пътуване, вкл. в чужбина и следващия месец и половина ще им даде възможност да го реализират. Но дори и да не пътувате извън границите на родината, ще имате възможност да посетите различни места в близките 40-тина дни. Ще бъдете по-активни в общуването с вашия баща. Втората половина на седмицата е подходящ период за получаване на  добър съвет или консултация от специалист в инженерното дело, автомобилите или недвижимите имоти. Почивните дни са много подходящи, за да приготвите нещо вкусно за семейството си и да обсъдите някакви важни семейни въпроси; или просто да си побъбрите с близките си.

РАК – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Вниманието ви, през тази седмица ще бъде ангажирано с начина, по който се представяте в работата си и пред обществото. Ще мислите за това, как може да повишите приходите си. Ще станете още по-общителни. Може да се повиши самочувствието ви и да започнете да се държите и говорите по-уверено от преди. Някои от вас, ще старират нов проект, и ще пазят в тайна информацията за него. Бъдете внимателни, защото се повишава тенденцията да ви се случи инцидент или внезапна здравословна ситуация – травма, алергия, възпаление, др. Избягвайте лютата и пикантна храна в следващите 45 дни. Най-добре е, да се придържате към текущите пости. В края на седмицата, може да си подарите някакво удоволствие – да си  купите нещо хубаво за вас самите или да отидете на приятни процедури – спа, др.

ЛЪВ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Бъдете внимателни, защото в началото на седмицата, има опасност от някаква здравословна ситуация. Възможно е да се развие криза, свързана със ставно възпаление или инцидент. Може би трябва да се посъветвате с лекар-специалист. Доверете се на такъв, който има дълъг опит и много практика. Бъдете внимателни, защото има опасност да попаднете в сериозен конфликт с колеги, роднини или изобщо с когото и да било. В началото на седмицата, ще е по-добре, ако избягвате общуването. Втората половина на седмицата, може да ви представи възможност да обмислите сделка или някакъв договор. Ще се заинтересувате от информация, знания, които може да повишат квалификацията ви. Консултирайте се с експерти, които активно се реализират в своята специалност. Общувайте с баща си, през втората половина на седмицата. Идете на някакво тихо и спокойно място в края на периода. Може на разходка сред природата.

ДЕВА – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Периодът може да ви накара да помислите за инвестиците, които бихте искали да направите. В началото на седмицата, може да се наложи, да се справите със сложна ситуация, свързана с децата ви. Може да е проблем със здравето им или някакъв конфликт, в който са замесени. Втората половина на периода, ще засили тенденцията да попадате в конфронтация. Ще усетите, че се усилва енергията ви да се справяте с конкуренцията ви. В следващите 20-25 дни шофирайте с повишено внимание. Има опасност да действате по-самонадеяно и агресивно на пътя. Добре е да се погрижите за наличието на съответните застраховки.  В края на седмицата, може да получите подарък или някакви приходи. Срещнете се с хора, които имат чувство за загриженост към обществото. Това може да са хора, които участват в благотворителни дейности.

ВЕЗНИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Бъдете внимателни, относно тенденцията да се развие някаква напрегната ситуация в дома ви. Може да е конфликт с близките или проблем, свързан с електроуреди. Ще станете доста по-общителни със своя партньор, но е възможно да стигате до конфронтация. Той ще се опитва да налага своето мение, схващания. Вторник и сряда са дни, в които може да усетите здравослово неразположение, свързано с проява на внезапност. Бъдате внимателни относно тенденцията да си причините травма, порязване, а така също и ако страдате от високо кървно налягане. Пийте повече вода и избягвайте храните, които може да усложнят състоянието ви.  Опитайте се да оставате спокойни, дори и при изнервящи фактори. Някои от вас, може да се отпрявят на някакво пътуване в края на седмицата. Почивните дни ще ви карат да мислите за работата, бизнеса ви.

СКОРПИОН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

В началото на седмицата, може да попаднете в конфликтна ситуация, свързана с ваши колеги. Опитайте да я избегнете, за да може да работите в спокойна среда. Но така или иначе тази тенденция ще се запази през следващите 20-тина дни и трябва да бъдете много внимателни, относно всяка дума, която казвате и всяко противопоставяне. Бъдете внимателни и със здравето си,  защото може да се развие алергична ситуация, която е свързана с нервната ви система – по-вероятно със симптоми върху кожата – например обрив. А така също, внимавайте, да не се излагате на течение. Има опасност от настинка и защото може да се стигне до обострено състояние, свързано с възпаление на нерв – например болка в областта на кръста или друго място, свързано с инервацията на гръбначния стълб. В почивните дни, ще искате да се отпунете на приятно място, където може да ви окажат желана грижа – спа, масаж…

СТРЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Седмицата започва с повишен риск за сериозен словесен конфликт с вашето семейство. Опитайте се да запазите спокойствие и да изясните важните въпроси, свързани със семейните активи и финанси. Има остра нужда, да се въведе строга организация в тази област от живота ви и може да се развие спор, защото близките ви не споделят вашите виждания и няма да са съгласни. Бъдете внимателни с храната, която поемате, за да не си причините здравословно неразположение. Има нужда да отидете на зъболекар, така че е добре да организирате такова посещение. Ще станете доста активни в комуникацията си. Обмисляйте всяка своя дума и  публикация в социалните мрежи, защото може да се налага да спорите с широк кръг от общестото, социалните групи. Почивните дни са момент, в който може да помислите за някаква инвестиция. Запазете идеята си в тайна. Може внезапно да се обадите на своята майка и да споделите някаква секретна информация.

КОЗИРОГ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Започвате седмицата с активна енергия. Бъдете внимателни относно това, защото може да се повиши общото напрежение в организма ви и да изпитате главоболие. Наложително е в понеделник, вторник, сряда да се поставите на силно разтоварващ хранителен режим, за да създадете облекчаващи условия за риска от проблем с главата. Не влизайте в спорове, защото може да се развие по-сериозен конфикт. Опонент може да бъде всеки, който застава срещу вас. Особено внимателно подхождайте в общувнето с партньора. Ще трябва да се отнасяте с повече отговорност към думите, които изричате, защото има опасност, речта ви да стане доста агресивна, безпардонна, да се опитвате да давате нареждания, без да се съобразявате с мението на другия. Това поведение ще е насочено към вашите близки и най-често ще го проявявате у дома. В края на седмицата, може да реализирате някакви интелигентни идеи, свързани с вашия дом.

ВОДОЛЕЙ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

През целия период, вниманието ви ще бъде ангажирано с делата във вашата работа, бизнес. Много внимателно подходете към ситуация, която ще изисква разход на финансови средства или лична ваша енергия, в началото на периода. Може да се наложи да посетите болнично заведение – заради себе си или заради ваш близък. Някои може да се отправят на пътуване в чужбина, но е възможно да се сблъскат с някои трудности – забавяне, блокиране на възможността за пътуване. Втората половина на седмицата ще ви зареди с много енергия и вие ще действате още по-активно от преди. Ще обмисляте действия, с които да привлечете повече клиенти. Ще имате възможност да подпишете някои договори в следващите 40-45 дни. Въздържайте се от резки думи и израз на крайни мнения в публичното пространство, защото може да навредят на кариерата ви.

РИБИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Началото на седмицата може да ви постави в условия на сериозна конфронтация с хора от социалните ви кръгве и групи, сред които се движите. Може да решите да участвате в някаква публична проява, на която да се развие конфликт между различните хора. Ще се засили тенденцията да харчите повече пари. По-вероятно е, тези разходи да са свързани с желянието ви да пътувате. Някои от вас ще могат да отидат или да организират пътуване в чужбина. Други ще мислят за разходки сред природата. Бизнесмените, които имат отношение към внос-износ, ще започнат да действа по-активно. Пролетта ще ви накара да мислите и за удоволствия, които може да споделите с личен партньор. Не бъдете агресивни в общуването с вашите близки. Има тенденция да започнете да се държите, като командир в разговорите с тях. Възможно е вашите приход да бъдат поставени на обсъждане и да са повод за спорове. Може да ви се струва, че очакваните парични средства закъсняват.

Планетите винаги се движат и всичко се променя !

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя !

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси:

Facebook: Danna Veda Yordana ,  https://www.facebook.com/Danna0309

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *