Великобритания разрешава концертите на закрито

От денс Великобритания разрешава концертите на закрито
Артистите и ангажираните в развлекателната индустрия посрещаха новината с доза скептицизъм

За много от местата, които предлагат изпълнения на живо, не е финансово обосновано да отворят, съблюдавайки стриктните изисквания на правителството за социална дистанция в помещенията.

Майкъл Кил, Изпълнителен директор на Night Time Industries Association споделя:

’’Въпреки, че приветстваме заявеното от правителството облекчаване на мерките, все още имаме да извървим дълъг път до нормализиране на ситуацията за много бизнеси от нощния и събитийния сектор’’

Лобистът Том Кийл от UK Music добавя:

’’Нашите управници трябва да осигурят съответните мерки за подпомагане на всички аспекти на индустрията ни, включително концертни зали, фестивали, музиканти, изпълнители и технически персонал. Иначе за много хора и компании ще е невъзможно да заработят отново’’

Все още не е ясено как точно ще се осъществяват концертите според рестрикциите заради COVID-19

Музикалната индустрия на Обединеното кралство е една от най-развитите в света и загубите заради пандемията са огромни. Натискът към държавата за подпомагане на индустрията доведе до правителствена безвъзмездна помощ и заеми в размер на 1,57 милиарда лири за музикалните фирми и организациите, промотиращи изкуство.

Въпреки това бизнесите, които се занимават в концерти и събития на живо смятат, че е нужна дългосрочна подкрепа, за да издържат. В това число влиза и предложението за продължаване на намаленото ДДС за културни прояви и след януари 2021г.

Във връзка с разхлабването на мерките от този уикенд, правителството ще наложи по-строги мерки за ограничаване и премахване на незаконните събирания на повече от 30 души, като на отговорните за тях ще бъде налагана глоба до 10 000 лири.

Това се налага заради тайни събирания на хора на нелегални концерти без съобразяване със социална дистанция в горите край Манчестър, Оксфорд, Лийдс и Ливърпул.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *