За по-малко от месец Frozen 2 премина 1 млрд. приходи

За по-малко от месец Frozen 2 премина 1 млрд. приходи | MMTV
Frozen 2 на Walt Disney Animation с лекота премина през маркера от 1 милиард долара приходи в глобален мащаб

Така анимацията се превръща в шестото заглавие на Disney за тази годината, което постига този успех и осмото заглавие изобщо за 2019 г. (досега). И двете постижения са рекорди.

Режисирано отново от Крис Бък и Дженифър Лий, Frozen 2 събра 366,5 мил. долара на американския пазар и 666 мил. долара в международен план. Така сметката възлиза на зашеметяващата сума от 1,032 милиарда долара. Този успех филма постига за по-малко от месец от както бе пуснат по кината като със сигурност финалния боксофис ще прескочи постижението на първия филм. На българския пазар филма също е много успешен като към момента прехвърля 1,5 мил. лева приходи.

През 2013 г. първият Frozen постигна 1,28 млрд. долара приходи, което го направи най-касовия анимационен филм за всички времена. Лентата спечели и множество награди сред, които и награда Оскар за “Най-добър анимационен пълнометражен филм”.

В продължението, което излезе на 22 ноември, Кристен Бел и Идина Менцел пресъздават своите роли на принцеса Анна и кралица Елза. Обичаните герои отново тръгват на вълшебно пътешествие, което този път прехвърля границите на родината им Арендел. Този път обаче Анна и Елза ще бъдат рамо до рамо в това приключение.

Анимацията вече получи номинация за Златан глобус 2020 за “Най-добър анимационен пълнометражен филм“, което е силна атестация и за номинация за Оскар. Последния от успехите си филма постигна седмица след като от Дисни обявиха, че са спечелили над 10 млрд. долара от продажба на билети в световен мащаб за 2019 г. Това постижение бие предишния рекорд в индустрията, който бе 7,6 млрд. долара през 2016 г.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *