Dave Mustaine – неизсвирената Metallica, ще остане за друг живот

Dave Mustaine - неизсвирената Metallica, ще остане за друг живот
На 17 юни 2019 г. лидерът на легендарната траш метъл група MEGADETH съобщи на света, че е болен от рак на гърлото и вече е започнал лечение

На своя Фейсбук Мъстейн споделя новината и пише:

“Това е нещо, което заслужава внимание и трябва да бъде посрещнато с челен удар, но аз съм се сблъсквал с трудности и преди. Консултирам се постоянно с лекарите и сме изготвили план за лечението ми, който според тях дава 90% успех. За съжаление се налага да отменим повечето насрочени дати, следете за информация на www.megadeth.com.”

Приятели, колеги музиканти и фенове изпращат позитивни мисли и се молят за здравето на Дейв Мъстейн, към които и ние от телевизия ММ се присъединяваме!

Всъщност кариерата на Дейв също започва с челен удар, от който малко хора се съвземат

На 11 април 1983 г., един час след като е уволнен от  позицията на китарист на Металика, Дейв Мъстейн е качен на автобуса за Калифорния и така пропуска  шанса на живота си – да сподели успехите на американските хеви метъл великани. Причината е прозаична – сбиване с James Hetfield и тежко пиянство след нескончемите алкохолни сеанси на буйните пубери, които работят по първият им албум “Kill’Еm All”. Още същият ден Кърк Хамет се заема с китарите, а Мъстейн до ден днешен твърди, че Хамет му е “откраднал работата”.

Именно в този автобус на една брошура той прочита текст, в който среща думата “megadeath”, харесва му и решава, че е много подходяща за бъдещ проект като само изменя правописа. Същата 1983 г. е старта и на собствената му, също успешна група (е, не чак колкото Металика…) MEGADETH.

През всичките тези години Дейв Мъстейн сякаш има един основен мотив – да натрие носа на бившите си колеги и приятели от Металика

От своя страна те сякаш никога не израяват съжаление за липсата му и това още повече го ядосва. Въпреки различията обаче те му отдават дължимото при издаването на вторият им албум през 1984 г. “Ride the lightning” като го вписват в авторството на заглавната композиция от албума и на “The Call Of Ktulu“.

След като пътищата им с Металика се разделят Дейв и MEGADETH имат своите възходи и падения, стават пионери на стила траш метъл и имат седем номинации за наградите Грами в категорията “Най-добро метъл изпълнение“. Изграждат през годините и вярна армия от заклети фенове, които разбира се ненавиждат Металика. А всъщност трябва да са им благодарни, защото ако не бяха изхвърлили преди 36 години така безцеремонно алкохоликът скандалджия, нямаше да има изобщо MEGADETH.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *