Кое е едно от любимите заведения на The Beatles

Не просто заведение, а свидетел на викторианската епоха

Кое е едно от любимите заведения на „The Beatles“

„Philharmonic Dining Rooms“ е име на заведение в Ливърпул. Може би го чувате за първи път и не значи нищо за вас, но това е необикновено място. Заведението е било едно от най-любимите места за посещение от легендарните „The Beatles“.

Кое е едно от любимите заведения на „The Beatles“„Philharmonic Dining Rooms“ стана първият обявен исторически паметник първа категория английски пъб от Викторианската епоха. Наричано просто „The Phil“ (“Фи”), заведението е построено по проект на архитекта Уолтър Томас през 1898 г. или т.н. “златния век” на градежа на пъбове.

„The Phil“ се отличава с много впечатляващ вход и богато декорирания си интериор. Входната врата на заведението е сред най-красивите в Англия. В интериора вниманието привличат рисуваните витражи и камините с украса от махагон край бара с форма на подкова.

Кое е едно от любимите заведения на „The Beatles“

“Мястото е впечатляващ свидетел на викторианската епоха.”

Това отбеляза Дънкан Уилсън, ръководител на организацията за консервиране на паметници на културата “Историческа Англия”

Джон Ленън навремето казал, че като член на The Beatles най-неприятното е, че не може да изпие спокойно една бира във „The Phil“.

През 2018-та пък Пол Маккартни се завърна на същото място и изненада клиентите на заведението с импровизиран концерт. Неговата поява на сцената пред нищо неподозиращите посетители се превърна в култово шоу.

Кое е едно от любимите заведения на „The Beatles“Обявен за исторически паметник втора категория от 1955 г., „Philharmonic Dining Rooms“ вече се присъедини към архитектурните забележителности, като Бъкингамския дворец.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *