Михаела Добре за Благотворителния базар на Международния женски клуб

Михаела Добре за Благотворителния базар на Международния женски клуб Mihaela Dobre posing for a photo

Остават броени дни до най-вълнуващото предколедно събитие тази година.

За да разберем повече за 23-тото издание на Годишния благотворителен базар на Международния женски клуб – София, се свързахме с една от забележителните дами, която се грижи за организацията на мероприятието. Изпълнителният директор на „Хубави моменти“ Михаела Добре е координаторът на Базара. Тя е с опит в подобни мероприятия и е един от важните членове на Международния женски клуб.

mmtv-charity-bazaar-iwc-2017-1.jpg

Как започна историята Ви с Международния женски клуб – София?

Станах член на Международния женски клуб (International Women’s Club/IWC) през 2008 г., когато имах възможността да се присъединя към бизнеса на съпруга си с четиригодишен договор.

Приятелка от Румъния ми препоръча Клуба. По това време не бях активен член, защото се грижех за малкото си дете. Върнах се в София през 2014 г., когато реших да се преместя тук със семейството си за втори път.

Веднага щом пристигнах в София, поднових членството си в IWC. Оттогава имах шанса да се срещна с прекрасни дами, с които споделих ценно време и от които получих страхотни съвети. Щастлива съм да кажа, че с някои от тях станахме много близки приятелки.

Какво Ви кара да останете част от организацията?

През последните три години участвам в Благотворителния базар като доброволец, две години като спонсор със собствената ми компания на щанд на Базара, а през последната година – като член на общността в румънския щанд.

Тази година, когато трябваше да изберем нови членове на Управителния съвет, станах координатор на Благотворителния базар.

Кандидатирах се да работя безвъзмездно за този удивителен базар, който IWC организира вече 23 години, защото видях как резултатите от едно еднодневно мероприятие могат да имат положително влияние върху живота на хората. Има огромно количество работа, която трябва да се свърши до деня на събитието, а екипът работи заедно с всички, които имат щандове, и техните спонсори, за да организираме Базара по възможно най-добрия начин.

С парите, събрани на Базара през последната година, Фондацията на IWC успя да помогне на над 23 български благотворителни проекта.

mmtv-annual-charity-bazaar-2017-2_1.jpg

Коя е най-интересната за Вас част от подготовката на Годишния благотворителен базар?

Аз съм общителен човек, така че срещите с изложителите и зареждането с тяхната позитивна енергия беше любимата ми част от подготовката на Базара. Бих искала да изкажа благодарностите си към Румънското, Полското и Руското посолство, че бяха домакини на срещите с хората, които притежават щандове на Базара тази година.

Кои култури смятате, че предизвикват най-голям интерес на базара?

Базарът сам по себе си е смесица от култури. Това е нещото, което привлича посетители и това е нашият начин да им дадем шанс да се срещнат с повече от 60 държави, разположени на почти 80 щанда, в рамките на само един ден: както гласи и мотото на Благотворителния базар на Международния женски клуб: „Светът идва при теб!“, и наистина застава зад думите!

mmtv-iwc-charity-bazaar-mihaela-dobre-interview-2.jpg

Какво по-различно да очакваме на събитието в Интер Експо Център тази година?

Това е 23-тото издание на Годишния благотворителен базар на Международния женски клуб и още с влизането си посетителите ще бъдат посрещнати от Софийския духов оркестър, който ще свири във фоайето до обяд. През деня на сцената ще промотираме фолклор и традиции от различни страни по света.

Много от щандовете са подготвили томболи със страхотни награди. За посетителите ще има работилници с игри и други забавления. Гостите ще могат да печелят награди и с билетите за вход.

В пространството отвън ще има обособено място за коне, които децата да яздят, докато родителите им се наслаждават да чаша греяно вино или опитват храната щандовете на Коледния пазар.

Има ли традиции или продукти на нечия култура, които бихте ни препоръчали?

Бих препоръчала на гостите да започнат от Зала 3, да продължат към Зала 4 и да приключат с Коледния пазар. Нито един от продуктите, които доброволците на щандовете любезно ще ви предложат, не е за изпускане.

Повече информация за Базара вижте на страницата на събитието във Facebook и тази на Международен женски клуб-София. Билети може да купите предварително от Ticket Portal тук.

Вижте интервюто с Албена Джоунс – президент на Международен женски клуб – София

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *