Преди да бъдат известни | Axl Rose

Лошото момче на рока

Преди да бъдат известни | Axl Rose

На 6 февруари 1962 година в Лафайет, щата Индиана, се ражда бебе, което предстои да се превърне в една от най-големите рок звезди на века.

Уилям Брус Роуз е рожденото име на певеца, който има много тежко детство, за което проговаря години, след като става известен.

Уилям преди да се превърне в Axl Rose

Axl и майка му са изоставени от биологичния му баща, когато е едва на две годинки. Тогава майката на певеца се омъжва повторно и той приема името на доведения си баща. В последствие пастрокът се оказва религиозен фанатик и подлага Аксел и майка му както на психически, така и на сексуален тормоз.

Уилям преди да се превърне в Axl Rose

За да се откъсне от мрачното ежедневие Axl започва да пее в църковния хор и се учи да свири на пиано. Малко след като навършва 17 години той открива, че истинската му фамилия е Роуз, а не Бейли. Тогава окончателно променя името си на Уилям Аксел Роуз.

“WAR”

Съкращението от първите букви на трите му имена на английски означава „война“, но Аксел винаги твърди, че това е чиста случайност.

Ето как започва музикалната кариера на Axl

В началото на 80-те години на миналия век Axl се мести в Лос Анджелис. Tам установява контакт със своя близък приятел – китариста Изи Страдлин. През 1985 г. те създават групата Guns ‘n’ Roses. Към тях се присъединяват още Slash (Соул Хъдсън) на соло китара, Дъф Маккагън – бас китара и Стивън Адлър – барабани.

Групата придобива популярност през 1987 година, когато на бял свят излиза първият им студиен албум – “Appetite for destruction”.

Групата придобива популярност през 1987 година, когато на бял свят излиза първият им студиен албум – “Appetite for destruction”. След известно време албумът заема първо място в тогавашните класации с над 25 милиона продадени копия. Тогава се появят някои от известните им парчета като “Welcome to the Jungle“, “Paradise City” и “Sweet Child O’ Mine“.

В началото на 90-те нещата в групата не вървят на добре и до 1998 година всички първоначални членове на Guns N’ Roses, с изключение на Axl, напускат състава. Раздялата обаче не е никак приятелска. Rose е познат на широката публика като конфликтна личност. Освен с конкуренти на сцената като Кърт Кобейн и други изпълнителни, той има много конфликти и със собствените си колеги от Guns n’ Roses. Въпреки дългогодишното си приятелство със Слаш, след като китаристът напуска групата двамата не си говорят с години.

Щастливата развръзка

На 25 март 2016 година официално бе обявено, че “Guns n’ Roses” се събира и започва турне в Северна Америка.

На 25 март 2016 година официално бе обявено, че Guns N’ Roses се събира и започва турне в Северна Америка. Бандата е спечелила 563 милиона долара от изнесените концерти. От оригиналния състав на Guns n’ Roses липсват китаристът Изи Страдлин и барабанистът Стивън Адлър, които не се включват към турнетата поради здравословни проблеми.

“We are not done yet…. shits just getting started”

„Все още не сме приключили… всичко едва започва“ – ето този надпис стои върху главната страница на уеб сайта на бандата.

Всички фенове тръпнат в очакване, защото през май 2020 започва следващото турне на групата. Аз все още нямам билети, но пък ще се поздравя с някое тяхно парче.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *