Преди да бъдат известни | Madonna

Преди да бъдат известни... | Madonna

В нова поредица от статии ще ви представим редица изпълнители от музикалната и филмова индустрия и какво са работили “Преди да бъдат известни“.

„Аз съм мой собствен експеримент. Аз съм мое собствено произведение на изкуството.“

„Аз съм мой собствен експеримент. Аз съм мое собствено произведение на изкуството.“
Мадона за списание L`Uomo Vogue Italy
Madonna е икона! А за някои кучка. През 80-те години тя е звезда, през 90-те – кралица на поп музиката, a понастоящем е жива легенда

Каква е цената да бъдеш Madonna? В днешната статия ще Ви разкажа как едно напълно обикновено момиче се превръща в кралицата на поп музиката.

Мадона Луис Вероника Чиконе е родена в Бей Сити, Мичиган на 16 август 1958 г., бащата е  инженер, а майка ѝ рентгенолог. Като малка мечтае да стане балерина. Бунтарския ѝ дух се проявява още в ранна детска възраст. След като прекарва няколко месеца в изучаване на пиано упорито се бори да убеди баща си, че е по-добре да замени тези уроци с балет. Разбира се, успява.

Бунтарка, но само с шестици в училище
Бунтарка, но само с шестици в училище
Мадона преди участие през 80-те

В гимназията Мадона става част от отбора на балетната академия в Рочестър Адамс, в Мичиган. Треньорът ѝ Кристофър Флин проявява интерес към нея и ѝ помага да обогати себе си като я води на концерти, в художествени галерии.

Тя споделя, че в училище се е чувствала като някакъв неудачник.

„Не бях като другите момичета и те ме смятаха за странна. Просто не си пасвахме. “

, споделя певицата.

Мадона постъпва в Мичиганския университет, където получава стипендия, заради отличните си постижения в танците

В последствие обаче, въздействието на Кристофър Флин ѝ оказва още по-голямо влияние и Мадона се мести в Ню Йорк за един семестър. Ходи на уроци по модерен балет при легендата Марта Греъм.

Едно от многото безспорни качества на певицата е способността ѝ лесно да се сприятелява и именно това ѝ помага да оцелее в Ню Йорк, където пристига въоръжена само с таланта си и 35 долара в джоба.

За да може да си плаща наема тя е имала различни нископлатени работи

Била е сервитьорка, танцьорка, позирала е гола в класове по изкуства. Едва 19 годишна тя е обсебена от идеята да стане звезда, но преди да стане известна е работила като продавачка в „Dunkin Donuts” на „Таймс Скуеър“. Уволнена е, защото хвърля желе в лицето на свой клиент. Типично за нея, нали?

Но Ню Йорк се оказва по-различен от това, което момичето Мадона си е представяло

През първата година е била завлечена на покрива на сградата, в която живеела с опрян нож в гърба, в друг случай ѝ опират пистолет в главата.

„Апартаментът ми беше ограбен три пъти, а аз дори не разбрах защо при положение, че нямах нищо ценно. Първия път ми взеха радиото. Отидох в Ню Йорк. Имах мечта. Исках да бъда голяма звезда. Не познавах никого. Исках да танцувам, исках да пея, исках да направя хората щастливи. Исках да бъда известна, исках всички да ме обичат. Работих много усилено и мечтата ми се сбъдна.”

Мадона продължава с танците, но всъщност гласът ѝ е това, което кара хората да извъртат глави след нея
Мадона продължава с танците, но всъщност гласът ѝ е това, което кара хората да извъртат глави след нея
Madonna по време на концерт в Ню Йорк през 80-те години

Пред CNN тя казва:

“Искам да подчертая, че никога не съм се обучавала за певица и никога не съм искала да бъда певица. Хората ме чуваха да пея и ми казваха – Хей, гласът ти не е зле.”

Тя обаче, не пропуска да използва възможностите на гласа си . След участието си като танцьорка в турнето на френската диско звезда Патрик Ернандес, младата девойка решава да остави танците и да се отдаде на музиката. Първо се присъединява към рок банда, но през 1980 г. формира няколко свои собствени като “Брекфаст клъб” и “Еми“. Дори пише няколко песни сама, с които става известна в ню-йоркските клубове.

Първият хит на Мадона е “Everybody”, продуциран от Марк Коминс
Първият хит на Мадона е "Everybody", продуциран от Марк Коминс
Фотосесия към дебютния албум на Мадона

Той пуска музиката на Мадона в клуба, в който работи като диджей и казва, че публиката меко казано е полудяла. През 1983 г. е издаден първият ѝ албум носещ и нейното име. Третият сингъл от албума “Holiday” веднага влиза в топ 20 и така започва нейната успешна кариера.

Следват поредица от хитови песни, нестандартни видеоклипове, турнета и участия във филми. Тя налага поведението и стила си и хиляди тинейджърки започват да ѝ поддръжават. А всъщност не е ли точно това първият признак, че вече не си неизвестен?

Мадона е тази, която през всичките години от своето творчество успява да предизвика реакции от всякакъв тип. Смятам, че тя е първата певица, която има контрол над всеки един аспект от артистичната си същност, като по този начин проправя пътя на освободените женски образи. Тя е мразена, тя е обожавана, тя е игнорирана, тя е обсъждана. Тя е просто Madonna.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *