Ведическа Астрология Джьотиш | 15 – 21 Юни 2020 г.

Ведическа Астрология Джьотиш | 15 – 21 Юни 2020 г.
Астрологична прогноза  по Асцендент или  Лунен знак
Период :  15 Юни  – 21 Юни  2020 г.

 

Актуални позиции на планетите :

 

Слънце – Близнаци

Луна – Риби, Овен, Телец, Близнаци

Марс – до 17-ти юни – Водолей, от 18-ти юни – Риби

Меркурий – Близнаци, ретрогрдаден от 18-ти юни.

Юпитер – Козирог (ретрограден)

Венера – Телец (ретроградна)

Сатурн – Козирог (ретрограден)

Раху (Северен лунен възел) – Близнаци

Кету (Южен лунен възел) – Стрелец

 

Тази седмица е период, в който ще се случат някои важни промени в позициите на планетите, като по този начин, ще окажат ключово влияние в живота ни през следващите няколко месеца.

  1. Слънцето от днес вече е в Близнаци, което заедно с преминаването на Луната в този знак – на 21-ви юни и присъствието на Раху (сев. Лунен възел) там, ще предизвика образуването на пълно слънчево затъмение.
  2. На 18-ти юни, Марс преминава в Риби. Планета ще се задържи в този знак по-дълго от обичайното, защото предстои да бъде ретроградна (начало в 4 градуса в Овен на 10-ти септември и завръщане в Риби на 3-ти октомври). От тази позиция, Марс оказва много силно влияние върху Близнаци и ще създаде условия, Слънчевото затъмение да се прояви по много силен, интензивен начин.
  3. Навлизането на Марс в Риби, по-конкретно, след навлизането на ретроградния Юпитер в Стрелец (на 30 ти юни), ще окаже силно влияние на Юпитер. Марс е планета, която носи задвижващата енергия. Тя се намира в знак, който се управлява от Юпитер. Това ще доведе до усилване на Юпитеровата енергия, но по един войнствен начин. Може да се очакват ситуации, в които силно вярвящи хора ще изразяват своя гняв (тероризъм, фанатизъм).
  4. Едвноременно с навлизането на Марс в Риби, Меркурий стартира своята ретроградност (18-ти юни) в Близнаци, където ще бъде Слънчевото затъмение.
Анализът на седмичния период, който разглеждаме, се основава на движението на Луната през различните знаци

Разбира се, през тази седмица, ще обърнем внимание и на споменатите промени в позициите на изброените погоре планети. Най-важният момент в  този период е Слънчевото затъменние на 21-ви юни, в Близнаци. Сянката на Луната ще покрие Слънцето на повече от 99%. А това е пълно покриване. При тази ситуация, ефектът, който ще предизвика Слънчевото затъмение, може да бъде очакван, като проявление в периода от 3 месеца, стартирайки от деня на затъмението. Той ще бъде най-силен в страните, върху които преминава пълната сянка. Това са страните в Централна  Африка, Южната част на Арабския полуостров, Пакистан, Севeрната част на Индия, Китай.

 

ОВЕН

Някои от вас ще плануват своето далечно пътуване. А други ще  го реализират. Може би поради отпуск, ваканция. Седмицата обещава да се чувствате щастливо в компанията на семейството и близките ви приятели. Критичните моменти, настъпват, когато Меркурий стане ретрограден (18-ти юни) и причини някакви недоразумения в общуването с тези хора. В края на седмицата, може да очаквате непредвидени ситуации, свързани с  приятели, братя, сестри. Възможност за изненадваща среща със стар приятел или за получаване на обаждане от такъв човек. Всички комуникации, обаче ще бъдат подложени на риск по време на слънчевото затъмение в неделя. Възможно е да се случи срив, по отношение на средствата за комуникация, които използвате.

 

ТЕЛЕЦ

Повишава се възможността за получаване на неочаквани приходи и за покачване на приходите, по принцип. Предстои ви период, в който членовете на вашето семейство, няма да разбират  какво искате да им кажете. Опитайте се да обяснявате добре това, което бихте желали да споделите с тях. Има тенденция да бъде повлияно зравето на някой от вашето семейство. Пълната информация, относно тази ситуация ще бъде получена след 5-ти юли. Някои от вас, могат да придобият наследство. Опитайте се да се въздържате от инвестиции  до края на ретроградността на Меркурий – 12-ти юли. Помнете, че много скоро Венера – вашата планета излиза от ретроградност и вие пак ще разполагате с пълната нейна закрила, тъй като в момента транзитира върху асцендента ви.

 

БЛИЗНАЦИ

Слънчевото затъмение се случва върху асцендента ви, така че ще бъде добре, ако през тази седмица се подготвите ментално и физически да понесете силната енергия, която то ще упражни върху вас. Много подходящо ще бъде в случая, да спазите пост или да се заемете с прочистващи процедури. Изчистването трябва да стане и на ментално ниво, така, че опитайте се да запазвате спокойствие и да отделите време за практики и техники, подобни на йога и  медитация. В никакъв случай не вземайте важни решения и не подписвайте договори, докато Меркурий не излезе от ретроградност на 12-ти юли.

 

РАК

Ще бъдете заети с мисли за работа, бизнес, кариера, приходи. Както обичайно, насоката на мислите ви, винаги е свързана със съответните емоции за нещата, които обмисляте. Очертава се силна тенденция за някакви загуби в края на седмицата. Опитайте се да се отнасяте разумно към финансите и енергията, с които разполагате и не давайте ход на импулса за разхищение. В края на седмицата, може да се оттеглите на отдалечено място сред природата. Бъдете внимателни, ако смятате да ползвате трянспорт и особено въздушен транспорт след средата на седмицата. Много е възможно да има някакво объркване, забавяне на разписанието на превозните средства.

 

ЛЪВ

Седмицата ще засили тенденцията за недоразумения, свързани с вашите познати. Опитайте се да не разчитате на тях, за да не стигате до разочарование. От друга страна има възможност да получите помощ от хора, на които дори не си помисляте да разчитате. Може да получите неочаквано обаждане от стари приятели или да преживеете случайна среща с тях. Средата на седмицата поставя начало на период, който няма да бъде особено подходящ за инвестиции. Може да усетите някакво забавяне на обичайните си приходите. В същото време, може да получите приходи от неочакван източник. Опитайте се да си поставите за задача, да повишите вниманието си по отношение на работа с режещи и остри предмети и по време на шофиране.

 

ДЕВА

Доста сложна е ситуацията, по отношението на личното ви щастие. То сякаш е отишло някъде другаде. В същото време и Меркурий – вашата планета, става ретрограден през тази седмца. Това ще предизвика застой, забавяне, неяснота, недоразумения, свързани с вашата кариера, бизнес, работа. След средата на седмицата, може да попадате в ситуации, в които хората, с които разговаряте ще изглеждат по-агресивни от преди. Някои от вас, ще се срещат с медици  и ще изясняват съответната и необходима инфромация. Други ще се насочат към подписване на договори, свързани с недвижими имоти, автомобили. Бъдете изключително внимателни, защото ретроградността на Меркурий е доста сложна в условията на Слънчевото затъменение и в никакъв случай не се отнасяйте самонадеяно или лековерно към евентуалните сделки, които ви интересуват.

 

ВЕЗНИ

Изглежда се подготвяте за далечно пътуване, вероятно в чужбина. Съществува сериозна тенденция, да преживеете някаква объркваща ситуация, свързана с това. В края на седмицата ще започенете да изпитвате доста напрежение в тази връзка. Помислете дали всичко това ви е нужно. Има тенденция да се прояви някакъв проблем с вашия баща. В края на седмицата ще бъдете в неведение какво смятат вашите учители, относно вашата реализация. Не разчитайте, че ще можете да решите проблемите с баща, учители преди да минат още две седмици. Ще станете по-агресивни и ще изпитвате желание да решавате всички спорове и конфликти от позицията на силата. Разбира се, трябва да се опитвате да запзавате спокойствие, въпреки агресивното ви настроение. Опитайте се да уважавате мението на другите, на противника.

 

СКОРПИОН 

Изглежда се замисляте относно развитието на отношенията с личния партньор. Някои от вас са заети с преценката на обвързване, ангажименти, които вече са поели, включително сключени договори. Бъдете готови за изненадващи ситуации, които ще започнат да се развиват след Слънчевото затъмение. Те са внезапни и не могат да се предвидят. Но се опитайте да бъдете готови ментално за тях. Бъдете готови за евентуални притеснения. Възможно е, тези емоции да са свързани с важни за вас прмени, които настъпват много внезапно. Ще се наложи да направите нова преценка на живота си. Шофирайте изключително внимателно. Някои от вас ще преживеят иненадваща тайна среща, която може да доведе до тайна сексуална връзка. Навлизате в период, в който може да получите наследство.

 

СТРЕЛЕЦ

През тази седмица, може да се заемете с планиране или стартиране на ремонт у дома. Изглежда, че щастието ви ще зависи от вашата активност там. Бъдете внимателни, защото може да се създават условия за конфликти с партньора. Има тенденция да подпишете сериозен договор, но бъдете много много внимателни, защото ретроградността на Меркурий, може да доведе до сериозно недоглеждане на клаузите или други елементи в него. Може вашия партньор да се опита да скрие някаква много важна инфромация от вас. Изключителното внимание от ваша страна, може да елиминира тази опасност. Помнете, че правилния режим на живот, е това, което може да гарантира съхраняването на вашата енергия в момента.

 

КОЗИРОГ 

Вие сте от хората, които трябва да обърнат много сериозно внимание на здравето си. Сега тече период, през който можете да направите най-доброто, за да решите всички проблеми в тази област. През тази седмица, се отнесете с повишено внимание, относно евентуални конфликти по принцип и такива с колеги. Опитайте се да организират живота и режима си така, че да имате време за занимания със спорт, физически упраженения. Обърнете повече внимание на домашните любимци. Всяка неясна инфромация, свързана с тях ще изисква 2-3 семици, за да може да се реши по най-добри начин. Но основното влияние за вас относно здравето ви и внимание, по отношение на конфликти, съдебни спорове.

 

ВОДОЛЕЙ

Бъдете внимателни относно начина, по който говорите и се изразявате. Може да станете по-агресивни от обикновено. Продължавате да изпитвате несигурността, свързана с вашите проходи.  Вече обмисляте какви могат да бъдат евентуалните други възможности за тях. Краят на седмицата, ще ви накара да отделите повече внимание на децата. Образованието ще бъде доста неясна област в момента. Тече процес, който ще доведе до нови социални контакти и категорична преценка, относно това кой ви е истински приятел и кой не е.

 

РИБИ

Навлизате в период, който ще ви изпълни с много физическа енергия. Може да обмислите някаква сериозна инвестиция, свързана с недвижим имот или автомобил. Имайте предвид, че сегашният момент не е особено подходящ за предприемане на каквито и да е действия или решения, свързани с тази област от живота ви. Напрежението, свързано с кариерата продължава да съществува. Остават сложните отношения у дома, които ще стигнат връхната си точка в неделя, когато ще имате усещането, че нищо не може да контролирате и нямате никаква предства, какво се случва в дома ви. В общуването у дома ще присъстват недоразуемния, неясноти, неразбирателство. Опитайте се да запазите спокойствие още две до три седмици, когато нещата ще започнат да изглеждат по-нормално.

 

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя

 

ВАЖНО ! При изчислението на планетните позиции е отчетена прецесията – наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции.

Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак – няма да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси:
Facebook: Danna Veda Yordana

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *