Уникален Ретрограден транзит на Сатурн, Юпитер, Венера | 11 май – 28 септември 2020 г.

Уникален Ретрограден транзит на Сатурн, Юпитер, Венера | 11 май - 28 септември 2020 г.
РЕТРОГРАДНОСТ НА ПЛАНЕТИТЕ

11 ти Май  – Сатурн в Козирог (до 28 ми Септември)

13 ти Май – Венера в Телец (до 25 ти Юни)

14 ти Май – Юпитер в Козирог (до 29 ти Юни) и в Стрелец (до 12 ти Септември)

 

Вече тече процес на много сериозни промени в целия свят. Трябва да бъдем много внимателни, когато вземаме решения в един толкова сложен, период. Настоящата публикация, ще засегне ретроградния транзит на три планети – Сатурн, Юпитер и Венера, защото тяхното обратно пътуване започва почти едновременно. По принцип, няма нищо специално в ретроградния транзит на Юпитер или Сатурн или Венера. Но сегашният транзит е много забележителен, защото се случва по особен начин:

1. И трите планети ще транзитират ретроградно в собствените си знаци (Сатурн в Козирог, Юпитер в Стрелец, Венера в Телец). Това значи, не само, че ретроградността е едновременна, но и че е ретроградност на планетите – управители на съответните знаци.

2. Старира почти едновременно.

3. Ретроградността на Сатурн и Юпитер започва едновременно в един и същ знак – Козирог.  Може да очакваме много интересна ситуация в живота ни. Ще се случат неочаквани неща, и животът ни ще се промени по начин, за който не сме си представяли, че е възможно. Промените ще бъдат такива, че това, което в момента определяме, като обичайно, естествено, ще бъде променено. Понятието “нормално”, ще се изпълни с нов смисъл.

Важна особеност на ретроградното движение е, че влиянието на планетата, засяга най-силно знака, който е противополжен на този, в който се случва ретроградността. Освен това, планетата започва да се държи нетрадиционно, много различно от обичайното и създава пречки, забавяния, различни проблеми. Сатурн, по принцип дава много бавно елементите, за които отговаря, но сега ще има ситуации, в които планетата ще променя нещата много бързо, дори внезапно. Едно от общите влияния, които ще бъдат усетени е снижаване на активността,  много сериозно ограничаване  на пазара на недвижими имоти (Рак – знак, в който тези елементи от живота  са много слабо подкрепяни). Не може да се очаква и много активно развитие на хотелиерството и курортните дейности. Но пък от друга страна, Сатурн ще накара много хора да положат повече грижи за околната среда. Много от тях ще се насочат към обработването на земята и грижата за природата. Сатурн представлява нашите задължения, нашия дълг. Той  е този, който контролира нашата карма. В случая на ретроградност, кармата започва много бързо да се проявява и да изисква разплатата. Получаваме това, което сме причинили някому. Може да бъде награда, ако имаме положителна карма, а може и да е обратното. Ретроградността на Сатурн ще донесе много разделения между хората на основание техните религиозни схващания. Юпитер също ще допринесе за развитие на нещата в тази посока. Той по принцип изразява правилност, религиозност, страх от Бога, мъдрост. Но сега се движи ретроградно, губи силата си и не може да защити елементите, които представлява. Така, че вместо правилни религиозни действия от последователите на която и да е религия, ще наблюдаваме поведение, което няма да има нищо общо с истинската духовност. Възможно е, крайните религиозни схващания, да бъдат много  категорично демонстрирани в този период.

Загубата на мъдростта ще причини ситуации, в които различни лидери на държави (Козирог) ще започнат да се противопоставят един на друг. В държавите, където в момента съществува някакъв хаос, ще се стигне до задълбочаване на проблемите. Ще настъпят много промени на държавно и световно ниво. Ще бъдат взимани много изненадващи, стряскащи решения.

На лично ниво, тези противоречия ще противопоставят хората един на друг и това ще е свързано с икономическата страна на живота. Ще се изпитват различни трудности в тази връзка. Много хора, които досега не са се занимавали с това,  ще изпитат влечение към занимания, свързани с бойни изкуства, военизирани упражнения или дейности, в които се използва оръжие – лов.

По време на ретроградността не е добре да вземате важни решения, освен ако това не е свързано с нещо, което сте обмисляли от много дълго време и сега е моментът да задействате нещата.  В никаъв случай не започвайте напълно нови проекти, задачи, дела. Разбира се, изключение са ситуациите, когато това е жизнено необходимо. Някои хора, ще разберат, че са вложили много време, пари, усилия в нещо, което е изглеждало много перспективно и привлекателно, но сега ще се изясни, че то няма да проработи. Поне до средата на септември, като Юпитер премие отново в директно движение. Влиянието на планетите ще накара много хора да сменят своята работа. Много ще сменят отношението си към живота. Светът ще стане по-консервативен. Юпитер представлява нашето благоденствие и предвид неговото поведение сега, ще се наложи да се сблъскаме с ограничение. Още повече, че за това ще повлияе и Венера (нашите финанси), която, със своята ретроградност в Телец (елемент земя), ще ни накара да “слезем на земята”, относно парите ни. Много хора ще преразгледат намеренията си за инвестиране и сериозни продобивки. Светът ще направи така, че всеки от нас ще се насочи към освобождаване, отдалечаване от т.н. “модерен живот” и ще се обърне към по-простите неща в живота – по-проста храна, по-истински отношения. Някои ще се завърнат към стари неща в техния живот. Много от хората ще попаднат в тази ситуация на невъзможност на възвръщаемост на инвестиции.  Защото не са получили правилен съвет или тяхното его е било много силно и се е развило до алчност или не са били далновидни и предпазливи. Те могат да разчитат на задвижване на нещата през втората половина на септември.

Юпитер, а и Венера са свързани с брака и при настоящите  условия, много хора ще преразгледат отношенията с партньра  и ще вземат решение за развод

Ще осъзнаят, че сса правили много жертви и вече трябва да си дадат сметка, дали си струва да останат в този брак или не. Много други ще решат да се оженят. Разбира се, по време на ретроградност не се препоръчва сключване на брак, но все пак, всичко зависи от личния ви хороскоп и чувствата във вашето сърце.

Много положителна страна на транзита на Юпитер е неговото завръщане в Стрелец – 30-ти юни и възстановяване на съвпада му с Кету (южен лунен възел). Ще се активира много силна духовна енергия. Ще потърсите решение на нещата, които са причинявали болка в живота ви. Разбира се, това не може да се случи с лекота и ще се наложи да преживеете отново, някоя болезнена емоция. Ретроградността причинява преразглеждане и активиране на стари проблеми. Ще се стремите да  приключите с тях, колкото се може по-бързо. Бъдете подготвени, че ако нещата сега са лоши, то сега ще станат още по-тежки. Няма нужда предварително да изпитвате страх. Но когато сте информирани предварително, вие можете да изготвите стратегия на поведение и да бъдете много осъзнати и внимателни. Вече получавате важната инфромация и щом веднъж се появят ситуациите и събитията – ще можете да реагирате адекватно.

Ретроградността на Сатурн и Юпитер ще причини много необичайни досега неща. Ще станем свидетели на много изненади в живота ни. Ще има неща, които не искате да правите, но ще бъдете принудени от обстоятелствата. Но това е период, в който вие сами сте избрали да се родите. Светът ще се промени и няма да се върне в положението, в което е бил преди. Разбира се, надяваме се, това да е за добро!

Настъпващите промени ще доведат до това, че много хора по света ще се върнат по родните си места. Най-вече тези, които много са се надявали да постигнат  успех, далече от родния дом.

След 30-ти юни бъдете внимателни относно здравето си, защото Юпитер може да доведе до здравословни проблеми. Помислете за начина, по който се храните, за правилни физически упраженения и за прочистване на черния дроб. В случай, че сте с наднормено тегло, се опитайте да положите усилия за да го регулирате.

Сатурн усилва действието на закона, задвижва го, ускорява го

Ще се налага да се спазват правилата в живота – на индивидуално и глобално ниво. Всеки ще преразгледа своите решения и действия в живота и ще понесе последиците от тях. Особено във връзка с последната година. Сатурн, по принцип налага граници, ограничаване, затваряне. Но неговият транзит сега, ще доведе или до засилване на тази тенденция или до обратния ефект – разрушаване на всички граници. Ретроградното влияние на Сатурн няма да бъде лесно. Това, на което може да се разчита е мъдростта на Юпитер (колкото и да е ограничена от неговата ретроградност).  Най-важното в момента е процесът на преструктуриране на живота.  Сатурн ще ви накара да се вгледате и насочите към корена на нещата. Ще направи така, че да отидете по-близко до природата. Ще се задоволявате с малко неща. Ще се стремите към хармония и класическо поведение в отношенията с хората. Тази планета ръководи и нашето поведение в обществото. Ще бъдат повдигнати много въпроси, свързани със всички. С цялото общество. В същото време ще повлияе много силно на кариера и бизнес. Ще се наложи да се разделите с удобството, в което сте били досега и да направите това, което се налага от обстоятелствата. Опитайте се да планирате и да огледате кое в живота ви е наистина важно. Стремежът към минимализъм и икономичност е ключов в подхода към живота в момента. Има тенденция да се развие някаквъ недостиг на определени стоки на пазара. Определено няма да можем да живеем така, както досега и да замърсяваме околната среда до невъобразима степен. Ще се наложи се нагодим към РЕАЛНИТЕ УСЛОВИЯ на Планетата. И осъзнаем, че нито нашите въображаеми представи за живота, нито нашите “мили и сладки” желания, нито “разтегливата” т.н. “икономическа” информация, ще имат значение. Значение ще има само истинската реалност, относно ресурсите и тяхното отговорно използване от всички, с елиминиране на алчността в този процес!

Третата планета, която влиза в ретроградност е Венера – 13 май- 25 юни

Тя също ще окаже много важно влияние.  Тя е в собсвен знак,  където принципно се проявява много благотворно. Особеността идва от ретроградното движение. Тази ретроградност, в съчетание с ретроградността на Сатурн и Юпитер ще повлияе много значимо в съответната област от живота на всеки от нас. На световно ниво ще повлияе финансовите пазари, паричните потоци,  финансите. Периодът 11-15 май е изключително важен, защото тогава се задейства цялата тази обратна сила, обратна тяга на трите планети. Много е важно, в този период да не се вземат важни решения, особено свързани с инвестиции, финанси, кредити и на лично ниво относно  романтичните отношения, връзки, любов. Планетата ще ни накара да обмислим отново връзката с нашия партньор или ще направи така, че  някоя стара връзка ще се върне в живота ни.  По врема на ретроградна Венера, не е добре да се създават нови връзки или да се сключва брак. Разбира, се ако вече е задействана организация за сватба, не е нужно да я променята.  Но можете да се възползвате от мерките, които да ви защитят от въздействие на негативната енергия. От друга страна, периодът е добър за възстановяване на връзка, която в миналто е съществувала и след това партньорите са се разделили.

 

ОВЕН

Напрежението, което ще причинят Сатурн и Юпитер, ще бъде свързано с кариерата и източниците наприходи. Тези от вас, които имат собствен бизнес, също трябва да бъдат много внимателни. Не харчете неразумно. Внимавайте с инвестициите. Бъдете много внимателни. Проявете търпение. Нещата ще с развиват към подобрение. Може да се наложи да напарвите някакви непредвидени внезапни разходи. Ще трябва да преразгледате желянията си, стремежите си, очакванията си за близко бъдеще. Възможно е да снижите изискванията си към живота. Помислете за своята карма. Ще се наложи да отложите някои планове, които сте възнамерявали да реализирате скоро. Малко трудно ще можете да реализрате желание за нова кола, жилище или забавления навън, срещи с много приятели. Предизвикателства ще срещате и по отношение на партньора, брака. Не вземайте важни решения. Финансово ще бъдете сравнително добре. Но бъдете търпеливи към партньора си.

 

ТЕЛЕЦ

Помнете, че дните на стартиране на ретроградността (11-15 май) не са най-подходящия момент за смяна на работа. Напротив, трябва да направите най-доброто, за да укрепите сегашната. В случай, че се налага, можете да помислите или да действате за ново работно място, е средната част от периода на ретроградността – след 15 май и до средата на спетември. Необходимо е да избягвате моментите, в които планетите преминават от една посока на движение  – в друга.  Ще се наложи да преразгледате нещата и хората, в които вярвате. Огледайте отново приятелите, социалните си кръгиве и помислете, дали това са хората, от които имате нужда, дали те наистина са стойностни хора. Ще се налага да се справяте с неща, които ще ви изкарат от удобния начин на живот. Вашата смелост, куражът ще бъдат подложени на изпит. Трябва да сте много внимателни. Опитайте се да не се поддавате на леността и да бъдете ефективни в работата, колкото се може повече. Не отлагайте делата си. Спазвайте сроковете за изпълнение на здачите. Бъдете много внимателни при пътуване. Венера ви подкрепя, минавайки на асцендента ви. Вие сте чаровни и неотразими. Оптайте се, да не позволявате на егото да управлява разума. Може да се чувстате несигурни по отношение на своите мисли и идеи.

 

БЛИЗНАЦИ 

Предстои ви много духовен период, свързан с възможност за достъп до много окултно знание. Може да ви се случват неестествени неща. Някои от вас ще бъдат притеснени от тези проявления на енергия. Не мислете, че ще е нещо кой знае колко силно, но събитията в живота ви, ще се развиват изненадващо. Ще има много такива ситуации. Разбира се, част от тях ще бъдат приятни. Но бъдете готови и за неприятни. Във всеки случай, това ще бъде много духовен период, свързан с възможност да навлезете в много езотерично знание. Ще се наложи да сложите край на определени инвестиции. Разбира се, че сте ги стартирали, очаквайки положително развитие, но нещата не се развиват точно така. В този период е по-добре, да спестите колкото се може повече ресурси. Ако сте духовна личност – това е най-доброто време, за да направите възход в тази посока. Ще бъде много интензивно за вас. В материален план, ще трябва  да понесете закъсненията, отлагането, което ще предложат планетарните енергии.

 

РАК

Ще се наложи да помислите и отделите повече време на дома и финансите си. Ще се вълнувате повече, относно източниците на приходи, но точно там, ще се наложи да се съобразите с обстоятелствата, които причиняват забавяне, закъснение, някакви пречки. Много силно въздействие се оказва и върху вашия партньор. Ще се наложи да се грижите за него повече от времето досега. Вие сте едни от хората, на които тази ретроградност ще повлияе най-силно. Много хора ще отправят към вас различни изисквания и изглежда няма да може да угодите никому. Ще се наложи да промените имиджа си. Личността ви ще се проявява по различен от обичайното начин. Вие ще се противите вътрешно и ще искате да сте някой друг. Емоционално ще се чувстате подтиснати. Ще ви се иска да избухвате, но ще се налага да подтискате емоциите си вътре в себе си. Необходимо е да изчакате да мине това време. Запазте спокойствие. Вярвайте в себе си.

 

ЛЪВ

10 до 15 май са дати, около които трябва да внимавате във връзка с вашия професионален живот. Има условия за развитие на конфликти между вас и колегите. Процесът действа по-обширно и конфликтите могат да бъдат развити и между вас и други хора. Определено трябва да обърнете много сериозно внияние на начина на живот, на своя дневен режим. Но остава изискването за много внимание към поведението на враговете. Тези от вас, които се занимават с бизнес, може изведнъж да открият, че конкуренцията е станала много силна. Най-доброто, което можете да направите в този период, е да запазите търпение. Защото много неща няма да зависят от вас. Ако погледнете нещата от духовната страна, то ви предстои прекрасен период на изгаряне на много карма. Процес, който е изключително важен, защото ще улесни вашето придвижване нагоре в еволюцията на съзнанието ви. С колкото повече трудности се сблъсквате в момента – толкова повече лоша карма ще изгаряте. Има тенденция да се проявят накои противоречия свързани с миналото ви. Има тенденция някои хора да се разделят с вас. Но се радвайте, защото при вас ще останат само тези, които наистина ви ценят.

 

ДЕВА 

Бъдете много внимателни относно съветите, които получавате в този период. По-вероятно е те да са неправилни. Мислите ви ще ви причиняват повече тъга, депресивност. Настроението ви ще е подтиснато. Трябва да се мобилизирате, защото децата ви ще имат нужда от вашата подкрепа. Изглежда, че ще се наложи да преживеете някакво разтърсване във връзка с финансите. Творческите процеси няма да се развиват много активно. Ще попадате в моменти на бездействие. Използвайте максимално моментите, в които сте активни, защото тогава ще постигате положителни резултати и това ще ви кара да се чувствате уверено. Всички положителни действия в момента, ще бъдат регистрирани и запомнени във вашето информационно поле, като много добра карма. Опитайте се да помогнете на различни хора и се радвайте ня тяхната благословия. Положителната настройка към живота е силата, която ще ви помогне да преодолеете всичко.

 

ВЕЗНИ

Доста сложен период, но може да разчитате на внезапни и неочаквани приходи. От друга страна, ще се наложи да изпитате и разтърсване в тази част от живота. Ще изпитвате чувства, които ще бъдат далече от щастието. Ще се чувстате ограничени, ще ви липсват някои удобства. Животът ще загуби обичайната си лекота. На вас, също няма да ви бъде лесно, но планетарните енергии са много силни и ще повлияят на всички. Опитайте се да запазите спокойстие и да мислите разумно и целенасочено. Ако промените посоката на мислене и започнете вие да сте източникът за щастие на другите, тогава може внезапно и силно да промените общата енергия и да усетите пълна позитивност във  всичко. Индивидуалистичният подход към живота, няма да бъде във ваша полза. Грижете се за другите и ги правете щастливи и всичко ще се развива положително.

 

СКОРПИОН 

Най-силно влияние по отношение на финаси и връзки – лични и бизнес отношения. Вашият партньор ще попадне в ситуация, в която няма да чувства вашата подкрепа. Ако държите на него, ще трябва да преразгледате поведението си и да се грижите за него. Ще усетите блокиране по отношене на усилията, които полагате за всичко. Или няма да имате възможност да ги полагате или колкото и усилия да влагате – нещата няма да се придвижват напред.  Много силно влияние ще понесете и във връзка с материалното ви благополучие. Вашето самочувствие няма да бъде на най-високо ниво. Възможно е да бъдете помолени за помощ, най-вероятно материална. Но трябва да помислите, относно своето щастие и благополучие. Ще насочите мислите си към усещането за личен комфорт. Подгответе се за време, в което ще се сблъсквате с много препятствия, относно вашата активност и усилията, които искате да полагате. Пречните ще са или физически или ментални.

 

СТРЕЛЕЦ

И вие няма да се разминете със силното влияние върху финансите. Опитайте се, да не вземате важни решения свързани с тях. Особено около датите 11-15 май и в края на септември. Предстои ви да преживеете много голяма промяна в живота си. Ще бъдете напълно различна личност. И  по отношение на външния вид и по отношение на вътрешния подход към живота.  Ще започнете да мислите по нов начин и много различен от досегашния. Уникална промяна. Не мислете, защо не сте направили това досега, защото тази промяна е възможна само при сегашния транзит, а той не се е случвал преди. Ще загубите много неща. Неща, с които не сте си представяли, че може да се разделите. В същото време ще придобиете много нови неща! Не се притеснявайте за загубите. Всичко е част от пътя на вашия прогрес. Трябва да се разделите спокойно със старите неща. Промчната ще настъпи и в ежеднежното ви поведение – дрехи, храна, дневен режим. Ще говорите за различни неща от преди. Изключително силно духовно развитие. В случай, че подходът към живота ви е по-материален, тогава ще се наложи да разберете, че всяка стотинка има много голяма стойност и не може да се отнасяте незряло към парите. Тенденция да преживеете сериозен конфликт с колеги, по-вероятно жени. Възможно е да вземете решение за брака си, което дълго сте отлагали. Насоката ще е приключване на този конфликт. В този период наистина е важно да следвате пътя на дхармата – това, което традициите и истинският, духовният морал изискват от вас. Тогава силното ограничително въздействие на Сатурн, може да стане ваша духовна благословия.

 

КОЗИРОГ 

Основното въздействие се случва директно върху вашия асцендент (Сатурн, Юпитер са в Козирог) така, че бъдете готови! Ще почувстате това силно влияние по отношение на смяна на работата ви. Ще има много несигурност във връзка с развитието на вашата кариера, бизнес. Най-силно ще е напрежението през  периода 11-15 май и след това, в последните две седмици на септември. Опитайте се да запазите спокойствие и да нямате големи очаквания. Възможно е да бъде задействано нещо, причина за което ще стане ситуация, свързана с вашето подсъзнание, някакъв контакт от далече – чужбина или далечно минало. Имате подкрепата на вашия управител (Сатурн е в своя знак), но наистина трябва да преразгледате отношението си към вашето здраве и правилния режим на живот. Има тенденция да загубите тегло, така, че бъдете внимателни, за да не се окаже, че това се случва поради здравословно неразположение. Пътуванията надалече, също ще изискват повече внимателност. Ще имате възможност да посетите някакво отдалечено място (вкл. чужбина), което е имало някаква духовна стойност за вас. Сатурн ще окаже директно влияние върху вашия партньор, вкл. в бизнес-отношенията. Опитайте се да подходите мъдро при изясняване на тези отношения. Ще имате възможност да реализирате много свои творчески идеи. Възможно е отново да преживеете красиви романтични моменти с личност от вашето минало.

 

ВОДОЛЕЙ

Период, през който ще преживявате противополжните емоции, които носи редуването на загубите и придобивките. Дарението към нуждаещите се, може да бъде действие, което да ви защити от евентуални загуби. Джьотиш е единственото астрологичо знание, което работи с начините, с които можем да регулираме неблагоприятното въздействие на планетите. Затова – помагайте на хората  – може да е материално, може с физически усилия, но може и със истинска човешка, сърдечна подкрепа. Това ще бъде много добра карма за вас. Понякога може да се чувствате изтощени до крайност. Опитайте се да съхранявате необходимото количество своя енергия, така, че да не изпадате в състояние на отпадналост.  Спете достатъчно.  Грижете се за физическото тяло и за психиката – правете йога. Но определено и вие ще трябва да преразгледате желанията си. Очаква се да има някакви пречки, които да не ви позволяват да пътувате свободно навсякъде. Но от друга страна – Венера ще ви накара да се чувстате щастливо, включително у дома.

 

РИБИ

Общото влияние е толкова силно, че всеки знак ще трябва да се погрижи за финансовата страна на живота. Вие също. Предстои ви да направите лична преценка на намеренията си към живота по принцип, вашите надежди и очаквания. Ще преразгледате и социалните кръгове, в които се движите. Наистина ли всички хора там, носят положително влияние в живота ви? Сами ще решите, че тези неща трябва да се променят. Приходите ви може да се развиват успешно, само ако влагате много усилия и се върнете към стари контакти или към някакъв стар проект. Помнете, че пътят на благодарността  и липса на его е този, който ще ви води към развитие. Тогава недостижимите желания, сами ще ви напуснат и няма да ви притесняват, ако не могат да бъдат изпълнени.

Предстои период на важни промени в целия свят! Джьотиш препоръчва да поставите рисунка, малка фигурка или статуя на слон, но задължително във формата с вдигнатия хобот нагоре,  у дома, в областта юг, запад или югозапад.  Това ще подкрепи вашата самоувереност и ще можете лесно да се справите с всички предизвикателства през този период.

Забележка: Транзитът на Меркурий и неговата ретроградност ще бъдат разгледани в отделна публикация. Но по принцип, неговото влияние ще бъде само допълнителен щрих настоящия мощен вихър, в който ни постяват големите, тежки  планети.

Следвайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по Пътя!

 

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя

 

ВАЖНО ! При изчислението на планетните позиции е отчетена прецесията – наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции.

Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак – няма да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси:
Facebook: Danna Veda Yordana

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *