Сатурн в съзвездие Дханища | Ведическа астрология

Сатурн в съзвездие Дханища | Ведическа астрология

Сатурн е в съзвездие Дханища – 18 Февруари 2022 – 14 Март 2023

ДАНА ВЕДА ЙОРДАНА

Използва се СИДЕРАЛНИЯ ЗОДИАК – реалните астрономически позиции на планетите. Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак или т.н. “зодия” – няма да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

Великият Сатурн – планетата, която ни дава живота и смъртта, прави следващата промяна по своя път. На 18 Февруари 2022, Сатурн навлиза в съзвездие Дханища, което лежи едновременно в двата знака – Козирог и Водолей. Планетата ще се движи в това съзвездие директно и ретроградно в периода от 18-ти Февруари 2022 до 14-ти Март 2023 и след това отново ще навлезе през Октомври 2023. Цялото това движение ще бъде сложно и сега не може да разгледаме всички детайли на периодите. Оаквайте конкретните публикации. Сега, ще се спрем по-специално на периода от 18 Февруари до 12 Юли 2022 г.  Ефектът на този транзит ще бъде силен и на индивидуално ниво – за всеки от вас, и глобално, за света.

Дханища е забеележителна с това, че е съзвездие, което дава благоденствието по прнцип.

Особено в нейната част, в знака Водолей. Така, че при транзита на Сатурн в своите знаци и преминавайки през това съзвездие, той ще ви даде благоденствието, богатството, което заслужавате. “Засужавате”, при сатурновата енергия за трудолюбие, забавеност, отговорност, вкл. кармична, означава, че дългосрочно сте влагали правилно своите усилия, изпълнявайки моралните изисквания и сега ви предстои да получите плодовете на тези усилия. Но в никакъв случай не трябва да се държите егоистично, самонадеяно и горделиво.

В световен мащаб, може да се очаква, че управляващи, които проявяват подобни негативни качества и заради неправилни техни действия, могат да причинят ситуации, свързани с конфликти, подобни на война. Народите няма да са съгласни с такива или други вредни решения и активно ще протестират против законите, приети в следствие на егоистичния подход на управляващите. Рискът, управляващите да извършат управленска грешка е много голям ( в по-дълъг период – вкл. и транзита през 2023 г. ).

Дханища изразява вселената и обхваща всичките пет елемента – земя, вода, огън, въздух и ефир.

По време на транзита на Сатурн в това съзвездие, може да се очаква, че тези елементи ще получат повече сила, която ще ги накара да се проявят. Може да се очакват земетресения, изригване на вулкани, пожари в природата, цунами, наводнения. Причина за някои от тези проявления ( напр. пожари), могат да станат и невнимателни действия на хора. В глобален аспект, тъй като общата енергия е много сложна, Сатурн при този транзит може да прояви своята негативна страна, като причини липса на стоки в някои области и държави. Стоките ще са по-скоро пряко свързани с природните ресурси. Може да има дефицит или покачване на цената на нефта, горивата, злато сребро. Хората, ангажирани в издателския бизнес, в изкуството ( вкл. театър, кино ) в музиката, в медийния бизнес, вкл. интернет търговията, ще регистрират активно развитие. Но при негавиното проявление на Сатурн, може да се очаква управляващите да приемат неправилни закони, касаещи развитието на споменатите групи ( например цензура, ограничаване на достъп до информация, и др. ) и тези хора ще изразят мението си в протести. В положотелен политичски аспект, ушравляващите ще укрепят своите позиции.

Но не мислете, че Сатурн носи само трудности.

Това е планетата, която може да ви донесе най-благодатните неща в живота ви. В положителното си влияние при този транзит, Сатурн ще окаже влияние за отслабване и даже изчезване на съществуващата зараза в момента. Вирусът или ще изчезне напълно, или ще се превърне в обикновена хрема. Положителната проява на Сатурн през разглеждания период, ще доведе до отпадане на ограниченията и възможността, хората отновно да се събират свободно на спортни, музикални и др. обществени прояви. Икономиката ще отчете ръст и може да се очаква усилено развитие. Транзитът на Сатурн в това съзвездие, винаги е свързан с подобрение на благосъстоянието и увеличение на богатството. Но ще зависи от вложените преди това усилия  и от продължаване на влагане в момента, при съответното постоянство и регулярност ( ритъм) на работа. Хората, които чакат наготово и са лениви – няма да получат нищо.

Не може да изолираме влиянието на Сатурн и да не обърнем внимание на важната промяна, която настъпи в движението на Кету – южният лунен възел ( анализът е наличен в този профил ).  Сатурн аспектира Кету, който ще ви постави пред важен избор в живота ви ( важен за следващите 18 години! ( Виж съответната публикация ). Текущото взаимно влияние, може да доведе до сериозни промени в бизнеса и работата ви. Важно е да подхождате дипломатично и да не действате импулсивно, като едновременно с това оставате активни ( в спокоен ритъм ).  Ще трябва да направите избор и той ще изисква някаква жертва от ваша страна.

 

ОВЕН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

До края на Април, може да се сблъскате с някои проблеми, свързани със здравето ви. Бизнесът, работата ви, ще ви постави пред някои предизвикателства, за които ще имате енергия и ще се справите. Май, Юни, Юли – ще имате възможност да създавате нови контакти, връзки. Периодът е благоприятен за повишаване на печалба и приходи.

ТЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Целият период е изключително благоприятен за вас. Ще може да постигнете всичките си цели. Ще се повишат приходите ви. Може да се сбъднат някои стари желания, които вече са ви изглеждали безнадеждни.

 

БЛИЗНАЦИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Периодът до края на Април, не е особено благопрятен за вас. Бъдете внимателни относно здравето ви. Може да отчетете понижаване на приходите ви. След това, нещата се променят и ще се радвате на силна вътрешна енергия. Ще получите желани финансови позитиви и ще се чувстате благоденстващо.

 

РАК – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Бъдете търпеливи и внимателни, защото целият период ще ви даде възможност да се справите с някои предизвикателсвта. Желанието за успех в съответните проекти, може да се сблъска с проблеми, като закъснения. Личната ви връзка може да изисква решаването на  някои проблеми.  Бизнеспартньорствата, също няма да се развиват успешно. Може да се тревожите повече и да се наложи да похарчите пари.

 

ЛЪВ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Времето до края на Април, ще ви даде възможност да получите някои приходи. Ще бъдете доста ангажирани с дейност, която се основава на морала, закона. Но ще се чувствате напрегнато. Ще постигнете желания успех, но следствие на много вложени усилия. Май, Юни, Юли – може да очаквате (подгответе се и предварително) много положително, дори по-добро и от мечтите ви, развитие в областта на кариерата. Ще получавате желаните приходи. Дори повече. Бъдете внимателни за проблеми в личната ви връзка и с партньорите в бизнеса.

 

ДЕВА – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Периодът до края на Април, ще ви накара да помислите  как може да решите проблемите в брака си. Любовта също няма да има възможност да разцъфти. Но радост ще ви носят печалбите от бизнес и повишението на приходите ви. Май, Юни, Юли ще ви дадат възможност да изпълние всичките си желания. Продължава положителното развитие на бизнеса, работата.

 

ВЕЗНИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Доста силно влияние за вас. Още повече, че предстои на Кету – южният лунен възел  да навлезе върху асценднета ви за 18 месеца ( вижте съответната важна прогноза в този профил). Периодът до края на Април, може да причини някои здравословни неразположения. Не ги подценявайте. Ще се наложи да нправите някои разходи. Поради тази причина или поради друга, може да загубите част от финансите си. Не си позволявайте да харчите, освен ако не е строго необходимо. Май, Юни, Юли – период, който ще ви накара да се почувствате щастливо. Личната ви връзка ще влезе в хармония. Хората, ангажирани с образование (вкл. преподаватели), ще получат много добри резултати.

 

СКОРПИОН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Времето до края на Април, ще ви донесе много позитиви.  Особено, ако развитието ви е свързано с чужбина. Може да разчитате на много печалби. Отплатата ще е съответна на вложените от вас усилия.  Май, Юни, Юли  – бъдете внимателни за здравословни неразположения на свои близки. Ситуацията, може да ви разтревожи. От друга страна ще имате възможност за нови проекти и развитие. Опитайте се да запазвате спокойствие.

 

СТРЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Периодът до каря на Април, по принцип  е много добър. Ще ви даде възможност за развитие, но ще се чувствате притеснено. Може да понесете внезапни финансови загуби  и това да ви изглежда страшно, поради субективна преценка на семейството ви. Втората част от периода, ще ви даде възможност да решите всички проблеми. Инвестиции в чужбина ще ви носят бързи печалби. Ще се чувствате много победно и успешно.

 

КОЗИРОГ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Първата част от периода, ще ви кара да се чувствате несигурно.  Нещата няма да се случват, както ви се иска. Може да понесете някои разходи. Опитайте се, да не поемате ангажименти в този период. През Май, Юни, Юли, ще имате възможност да се отпуснете. Ще полуите желаните печалби. Бъдете подготвени за тенденцията за проблеми в семейството.

 

ВОДОЛЕЙ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Не поемайте никакви рискове до края на Април. Периодът не  особено благоприятен. Може да се наложи да решите здравословен пробелм. След края на Април, ще усетите много положителна енергия. Опитайте се да бъдете търпеливи и не действайте импулсивно. Не стартирайте нов проект.

 

РИБИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

До края на Април, ще получите възможност за развитие. Ще се запознаете с нови хора. Тези контакти ще ви бъдат много полезни. Ще бъдете популярни. След това, трябва да бъдете внимателни, особено по отношение на детайлите на нещата. По-добре е, да не разчитате на стара база, а да подхождате отговорно към всяка работа, ситуация. Не харчете неразумно и не рискувайте.

Планетите винаги се движат и всичко се променя !

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя !

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси: 

Facebook:  Danna Veda Yordana ,  https://www.facebook.com/Danna0309

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *