Ведическа Астрология Джьотиш | 22 Март – 04 Май 2020 г.

Ведическа Астрология Джьотиш | 22 Март – 04 Май 2020 г.
Астрологична прогноза
за периода, в който Марс е екзалтиран в Козирог
22 Март – 04 Май 2020 г.

 

Позициите на планетите към 22-ри март 2020 г.

Слънце – Риби (от 14 април – в Овен);
Марс – Козирог (22 март – 04 май);
Меркурий – Водолей
Юпитер – Стрелец (от 29 март, вечерта в Козирог – дебилитиран; ретрограден от 14 май до 13 септември, със завръщане в Стрелец);
Венера – Телец (ретроградна от 13 май – 25 юни);
Сатурн – Козирог (ретрограден от 11 май – 28 септември);
Раху (Северен лунен възел) – Близнаци (в съзвездие Ардра ! – символ “сълзи” – дрма, болка, трагедия..)
Кету (Южен лунен възел) – Стрелец (в съзвездие Мула ! – символ “оплетени коренища” – сложност, обърканост…)

До какво ще доведат тези планетарни позиции и движения? 

На 22 Март, Марс влиза в Козирог, където в момента е Сатурн. Преди Марс да срещне Сатурн, ще му се наложи да направи среща с Плутон, който в момента е в нулевия градус на знака Козирог. Тази среща (с Плутон) ще бъде през нощта на 22 срешу 23 март. Присъствието на Плутон в Козирог е индикация за много сериозни политически промени в целия свят. Козирог представлява първоначалния 10 дом от зодиака, който включва управлението на държавата. На 29 март, Юпитер влиза в Козирог, където по принцип, се чувства много слаб и не може да прояви позитивната си енергия. На 31-ви март Марс прави точен съвпад със Сатурн.

Всички тези сложни отношения между споменатите планети, предизвикват асоциация за проява на енергия, в която има ясно изразен военен елемент. Ще се налага да бъдат вземани силни, важни решения, а така също и да се проявява много воля. Особено на ниво, свързано с управлението на държавите.

От друга страна Сатурн е планетата, която управлява кармата. Никой и нищо не може да се скрие от неговия поглед и да избяга от неговата справедлива присъда. Сатурн действа бавно и забавя разплатата. Но със сигурност, идва момент, в който всеки трябва да отговори за делата, които е извършил. Разбира се, в астрологичен план, тази отговорност може да бъде оставена и за друго прераждане. Но със сигурност за реализира (…много хора се чудят, защо се случва едно или друго в живота им, а най-вероятната причина е тяхната лоша или добра карма от минал живот…). Но, като стана дума за кармата – нима има невинен човек на Планетата, който по никакъв начин не е допринесъл за нейното увреждане и безобразното състояние, в което е тя в момента?! …но за силата на Природата – подолу…. Сатурн влезе в Козирог в края на януари 2020 и ще остане там две години и половина, така, че през този период ще продължи да иска кармично разплащане от всички нас.

29-31 март са дни, в които ще бъдат приложени правила за поведение (Сатурн), контролът за спазването на които, ще бъде упражняван от военизирани структури (Марс). От друга страна самите военизирани структури, ще трябва да действат по строгите правила на Сатурн – пълна дисциплина, точно изпълнение. Срещата на тези две планети, никак не е спокоен процес и най-често се проявява, като конфликт, който показва силата на двете страни и води до установяване на власт.

В същото време ще има възможност за проява на справедливост. Налагането на правилата, ще подейства положително за много хора. Правилата, обичайно значат ограничение. Разбира се, че много хора, няма да харесат това развитие и ще последва увеличение на недоволството. Гневът, раздразнението, страхът, ще са чувства, които ще бъдат усещани от хората. Ще се проведат много спорове, разисквания по конкретната тема.

Но от друга страна, може да разчитаме на положителна енергия, от страна на Юпитер, който теоретично е в знак на дебилитираност (отслабеност), но в същото време получава много сила от страна на управителя на знака Козрог – Сатурн. По този начин, тази отслабеност, бива елиминирана. В тази връзка, Юпитер ще допринесе за спазването на правилата, като помогне, те да бъдат изготвени мъдро и прилагани с достатъчна доза ум и разум. Юпитеровата важана характеристика – да дава разширение на нещата, и в конкретния случай относно Марс (военност) и Сатурн (ред, организация), ще направи така, че споменатите по-горе мерки ще бъдат наложени на сравнително по-голяма територия, която ще излиза от рамките само на една или две държави. Целта на тези мерки ще бъде предпазване от нещо.

Предвид това, че Марс ще увеличи гнева, недоволството, а Юпитер ще помогне за покачване на тяхното ниво, то би било разумно да се опитате да не вземате импулсивни решения и да не говорите неща, които не са добре обмислени.

Не може, да не обърнем внимание на РАХУ (СЕВЕРЕН ЛУНЕН ВЪЗЕЛ) И КЕТУ (ЮЖЕН ЛУНЕН ВЪЗЕЛ), тъй като, проявлението на тяхната енергия, може да бъде прието, като условна причина за това, което вече описахме, като астрологична прогноза по-горе. Раху изразява вируси, бактерии и едновременно с това е силата на Природата (тези микрооранизми са част от нея). От друга страна е Кету, който прави тези неща скрити и непонятни (изследванията за поведението на вируса, се правят в момента). Раху проявява силата на Природата, като причинява огромно разпространението на заразата и по този начин ни показва, че тя, Природата е много мощна, велика. Раху в момента е в Близнаци – срещи на хората, общуване, което довежда до такова огромно разпространение на вируса. Предвид това, ограничаването на пряката комуникация между хората е много важно. Слънцето е планетата, която отговаря за имунитета на човека, така, че ако то е силно в рожденната ви карта, то може да разчиатате на неговата защита. Разбира се, това в никакъв случая, не значи, че не трябва да се съобразявате и спазвате наложените обществени мерки, за предпазване от заразяване. Когато Раху вилнее, силна защита може да даде светлината на Сурия (Слънцето). Ако имате възможност, можете да се подлагате на лъчите на Слънцето (например на терасата или на отворен прозорец, предвид строгите мерки за ограничаване на свободното движение на гражданите в момента). Хигиенизирвайте редовно вкъщи и разпръсквайте благовония (ароматни пръчици, етерично масло, тамян…) Опитайте се да се заемете с някаква медитативна техника, за да може спокойно да преминете през влиянието на Раху и Марс върху ума (неспокойствие, раздразнение, гняв..)

Но Раху не се играничава само с това проявление, но показва силата си и по много други начини. На практика, по всички възможни, по които природата може да го направи. Ако се върнете една година назад – от март 2019, когато Раху влезе в Близнаци и стана екзалтиран – можете да разгледате много инфромация, относно това колко земетресения, наводнения, изригвания на вулкани, включитено огромното разпростаренение на скакалци в Африка, Арабския полуостров, Пакистан, Казахстан, Китай… Проявяват се и необичайни прородни явления – вали сняг в Саудитска арабия, Сирия, а в Москва средна температура за февруари е +8,5 градуса по целзий (без претенция за точност) и още много други…

Знакът Близнаци, изразява още и търговия, икономика. Предвид неконтролируемото поведение на Раху, може да се прогнозира, че тези области ще бъдат много сериозно повлияни. Икономистите знаят, че при проблем в икономиката, банките също не могат да останат спокойно и безметежно (или обратното). Така, че банковата система, също ще усети съответното влияние.

Тук трябва да споменем астрологичната ситуация, при която всички планети се намират, само от едната страна на Раху и Кету , което се нарича “каал сарп дош” – (времето на змията и нейната отрова). Тази конфигурация води до допълнително покачване на напрежениято на енергията, която и без това никак не е спокойна. Проявява се в ритъм от периоди в продължение от около две седмици, като промяната настъпва, когато Луната премине от другата страна на всички планети и така енергията става доста по-спокойна. Може да наблюдавате това вълново движение на енергията – напрежение – отпускане. Тази ситуация, ще продължи, докато Слънцето излезе от този захват – през средата на юли.

Периоди на напрежение:
17 Март – 01 Април 2020 / 13 – 20 Април 2020 / 11 – 21 Май 2020…

Относно транзита на Марс, различните знаци могат да усетят енергия, която ще им повлияе по прогнозирания подолу начин.

ОВЕН

Трудности в кариерата, даже невъзможност за развитие. Кармични ситуации в живота ви. Направете дарение, подарък някому, за да може да намалите негативното влияние.

ТЕЛЕЦ

Ще се противопоставите на баща си или учителите си. Няма да слушате никого. Ще проявите его в спор с тези фигури в живота ви. Положително влияние от Венера след 28 – ми март – вашата планета ще транзитира върху асцендента ви. Ще се чувствате щастливо и ще търсите удоволствие изкуството, творчеството.

БИЛИЗНАЦИ

Период, в който могат да се случат различни, абсолютно непредвидими неща. Ще се наложи да преживеете някаква внезапна промяна. Бъдете внимателни, относно здравето си. Медитирайте и правете йога (с Дана * Веда Йордана – в Youtube).

РАК

Изглежда, че сте от хората, които могат да очкават раздвижване в областта на кариерата. Но ситуацията няма да бъде лесна и може да се развият конфликти по повод работа. Опитайте се да премисляте действията и решенията си добре.

ЛЪВ

Ще се налага да се справите с нови препятствия. Бъдете внимателн, относно здравето си. Може да усещате повече противопоставяне, от страна на другите. Може да ви завиждат или да се увеличи конкуренцията. По-спокоен период ви очаква след 14 април, когато вашата планета – Слънцето, ще влезе в Овен и ще ви закриля от там.

ДЕВА

Бъдете внимателни относно отношенията си с децата. Изгледа, че няма да имате възможност да действате в тяхна полза или ще действате погрешно. Затова бъдете внимателни в преценката си на тези неща. Периодът не е добър за спекулативни сделки, рискове.

ВЕЗНИ

Ако насочите вниманието си у дома, то има тенденция да направите много положителни неща там. Що се отнася до пътуванията, то сякаш, ще ви носят повече разочарования, отколкото ползи. Работата в градината, ще ви доставя удоволствие.

СКОРПИОН

Имате подкрепа да преживеете развитие. Ще се чувствате уверени, стабилно, силни. Въпреки ограниченията, които имате в областта на общуването, то изгледжа, че в същото време може да организирате комуникацията си по перфектен начин. Бъдете внимателни в периода 29-31 Марс, по отношение на нещата, които казвате, пишете.

СТРЕЛЕЦ

Ще се чувствате подтиснато, поради ситуацията с финансите. Това не значи, че сте бедни, но ще има забавяне, свързано с движението на парите. Може да чувствате ограничение на връзките в семейството. Може да усетите някаква раздразнителност, поради действия на другите членове у дома. Не действайте импулсивно.

КОЗИРОГ

Периодът е доста силен за вас. Разбира се, не е безметежен и ще трябва да се справите с доста препятствия. Ще се чувствате ограничено, така, че поислете как можете да балансирате нещата и как да си почивате и разтоварвате – хубава музика, творчество, книги, йога и медитация с Дана*Веда Йордана .

ВОДОЛЕЙ

Тенденция за непредвидени разходи. Забавяне на развитието на кариерата, работата. Професионални затрудения. Ще се налага да влагате много усилия, а няма да получавате съответната отплата. Направете дарение или помогнете с действия ( работа, помощ) някому.

РИБИ

Положително развитие за финансите ви. Можете да реализирате идеите си. Но отделете повече време за здравето си.

 

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя

 

ВАЖНО ! При изчислението на планетните позиции е отчетена прецесията – наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции.

Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак – няма да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси:
Facebook: Danna Veda Yordana

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Hills of Rock banner MMTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *