Ведическа Астрология Джьотиш | 27 февруари – 07 април

Ведическа Астрология Джьотиш | 27 февруари - 07 април

МАРС В КОЗИРОГ – 27-ми ФЕВРУАРИ – 07-ми АПРИЛ 2022

ДАНА ВЕДА ЙОРДАНА

Използва се СИДЕРАЛНИЯ ЗОДИАК – реалните астрономически позиции на планетите. Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да изпратите дата, място и час на раждане  в лично съобщение към астролога* и той ще ви върне отговор. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак  или т.н. “зодия”,  не може да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори, в удобен за него срок.

На 27-ми Февруари, Марс навлиза в знака на своята екзалтация – Козирог. Неговата енергия ще бъде максимално силна. Но трябва да имате предвид, че в периода на транзита, ще срещне две планети, чиято енергия действа в силен дисбаланс с неговата. Това са Сатурн и Меркурий. През цялото време, трябва да се подхожда с особено внимание, към всяка дума, като казваме, действие, което извършваме. В деня на навлизането на Марс в Козирог, заедно с него влизат Венера и Луната и се образува съвпадът на пет планети в Козирог ( налична подробна публикация в този профил ). Освен това, като цяло, всички налични планети, в този момент са поставени само в два знака – Водолей и Козирог. Тази астрологична конструкция е базата за разкриване на важна кармична ситуация. Не само това напряга планетните нергии, но и известното вече поставяне в Каал Сарп Доша – когато всички планети се намират само от едната страна на лунните възли. При всички тези условия, държавното управление не се чувства особено стабилно. То усеща заплаха и търси начин да я елиминира.

Проявление на сегашното астрологичното влияние, е начина, по който се развиват отношенията между Русия и Украйна, в момента.

vedic-astrology-djyotish-mars-capricorn

В личен план, може да се очаква проявление, подобно на невъзможност да се постигне очаквано удоволствие, да се реализира желание. Марс не може да подкрепи Венера ( в Козирог ), заради несъвместимото влияние ( за Марс ) на Сатурн и Меркурий. Много хора няма да постигнат лични цели, в чийто център е удоволствието, забавлението. Страните във връзките, може да са недоволни една от друга. Повишава се тенденцията за конфликти и някои от тях, може да приключат със скандал.

Особено критичен момент в разглеждания период, е точният съвпад на несъвместимите Марс и Сатурн – на 4, 5, 6-ти Април.

Точно в момента на този точен съвпад, Марс преминава през точката на максимална си екзалтация – 28-ми градус на Козирог. Това е един от най-критичните моменти на тази година. Следващият период, към който трябва да подходите с изключителнно внимание е периода между 27-ми Юни и 10-ти Август, когато Марс ще премине през знака Овен и ще попадне в съвпад с Раху ( сев. лунен възел ) и Уран. Споменаваме Уран, само защото общият транзит има много сериозно значение, като смесено влияние за цялата планета Земя и човечеството.

Общото влиние през този период, ще се отличава със силна огнена енергия и тенденция за опасни конфликти. ( Очаквайте конкретната публикация на тази тема ).

Транзитът в Козирог, при описаните съпътстващи фактори и особено точният съвпад на Марс и Сатурн на 4, 5, 6-ти Април, също има тези характеристики. Не само конфликти, предизвикани от  импулсивни човешки решения и действия, но така също, може да се очаква изблик на силна природна енергия –  цунами, вулкани, земетресения, наводнения.  Ще се проявява силна агресия между хората. В конфликтите ще се усеща силно военно присъствие.  Месеците Април, краят на Юни, Юли, началото на Август за най-опасните моменти през 2022 г.

 

ОВЕН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Ще усетите едновременно и активност и напрежение в работата, бизнеса. Резултатите, обаче, ще са много важни за вас и сериозни. Може да получите повишение. Бизнесмените ще действат много активно. Това е най-важният транзит в годината, за развитието ви. Но може да се развият конфликти на работното ви място. Бъдете внимателни как се държите с другите хора в офиса, работното място. Ще успеете да получите най-положителните резултати от този транзит. Средата на Април, ще ви донесе повече баланс. Обърнете внимание на майка ви.

 

ТЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Може да усещате ментално напрежение. Бъдете внимателни в общуването с баща си. Може да се конфронтирате. Ще търсите важни за вас консултанти, но може да имат противоречиво мнение, или да не успявате да извлечете нужната информация. Подходящ период да се заемете с духовното си развитие, дори това да е физическа дейност, която ви разтоварва. Бойните изкуства, ще ви донесат много полза. Пътуванията може да се развиват с някои проблеми – закъснения или необходимост от ремонт на автомобила. Някои от вас, ще усетят доста напрежение в образованието. Може да се замислите и организирате ремонт у дома. Може да се преместите далече от сегашното място, на което сте. Може да участвате в конфликти с приятели.

 

БЛИЗНАЦИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Трябва да решите различни семейни въпроси, вкл. финансови. Внимавайте за конфликти в комуникацията. Началото на Април, може да предизвика здравословна ситуация. Може да имате проблеми със семейни инвестиции. Не правете резки движения, относно промяна в спестяванията. Обмисляйте всяко действие внимателно. Добре е да застраховате съответен имот или поне автомобила си. Шофирайте много внимателно. Някои от вас, ще трябва да решат проблеми с наследство. Други ще го получат. Ще научите много тайни. Ще може да имате добри приходи.

 

РАК – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Очаквайте напрежение в отношенията между вас и партньора ви. Погрижете се за здравто му. Може да преминава през труден период и да се гневи често. Някои от вас, може да  сключат брак. Бизнесмените, трябва да бъдат внимателни с партньорите. Може да намират трудно клиенти. Бизнесът ви няма да се развива особено стабилно. Опитайте се, да не се натоварвате излишно. По-добре да използвате времето, за да обмислите нови варианти или просто да изчакате. Направете нешо добро и за вашето здраве. Не си позволявайте вредна храна и не преяждайте. Не позволявайте на стреса на работното място, да ви вади от равновесие.

 

ЛЪВ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Тенденцията да попадате в конфликти е на лице. Опитайте да използвате положителната енергия на транзита и организирайте дневния си режим с много физическа активност. Заемете се с физически упражнения, фитнес. Ще се налага да работите много, дори извънредно. Ще ви се струва, че участвате в битка с конкуренцията. Ще трябва да се справите с някои трудности, препятствия през този период. Погрижете се за здравето си. Има опасност да се травмирате или нараните при инцидент. Много от вас ще намерят желаното лечение. Може да имате някои ситуации, свързани с финанси. Опитайте се да релаксирате и физически и психически. Така ще може да възстановявате силите си.

 

ДЕВА – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Ще искате да реализирате свои идеи. Може да станете агресивни в тази насока. Но може да има някои пречки и да се изнервяте. Децата ви, ще изискват много от вниманието ви. Може да станат непослушни или да попадате в конфликтни ситуации с тях. Ще трябва да решите и някои въпроси, свързани с финансите. Може да се противопоставяте на клиенти. Ще имате спорове и конфликти и с хората от социалните кръгове, в които се движите. Може да се стресирате. Финансите, също може да са причина за това. Вашите познати, също ще са под напрежение и тяхната емоция ще се отразява и на вас. Медитацията е най-добрия подход за справяне в подобна ситуация. Мислете за духовното си израстване. Имате възможност да действате в тази посока на развитие. Слушайте своята интуиция.

 

ВЕЗНИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Транзитът ще причини някакво усложняване на обстановката у дома. Може да се чувствате доста объркано и като следствие, да се покачва нервното ви напржение, което в  края да се проявява и като гняв, агресия към близките ви. Партньорът ви може да иска да направи някои промени у дома. Може да помислите за ремонт у дома. Активната енергия на Марс ще повлияе и на кариерното ви развитие, на бизнеса ви. Може да усетите енергия, която да е причина за конфликти на работното място. Някои от вас, ще попадат в конфликтни ситуации, в обществото, около тях. Точният съвпад на Марс и Сатурн – в началото на Април, може да ви постави в ситиуация, която да изисква решаването на важен кармичен проблем. Вероятно ще се наложи да вземете важно решение, свързано с дома, родината, връзката с партньора и близките ви. Може да напуснете дома, може да се преместите на друго място. Майка ви, може да има проблеми със здравето или да изпитва нервно напрежение, поради някакви конфликти.

 

СКОРПИОН – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Вашата планета – Марс, навлиза в област от хороскопа ви, където ще ви даде огромна сила по отношение на всички усилия, които искате или има нужда да положите. Бъдете внимателни, защото може да бъдете въвличани или сами да се поставяте в условията на спорове и конфликти. Заемете се със спорт и активни физически упражнения. Ще бъдете много активни и ще проявите това и в комуникациите си. Ще сте настроени за победа, вкл. словесна. Ще отстоявате позициите си с помощта на подходящи аргументи. Възможно е да изпитате някои притеснения, заради близки роднини, които да изискват вашата енергия. Бъдете внимателни и относно здравето си. Физическите занимания, могат да регулират енергията ви, но внимавайте да не се претоварвате. Ще се засилят, подобрят способностите ви в областта на логичното мислене. Ще подобрите инженерните си умения. Тези, за които това е свързано с работа, ще отбележат успех, напредък в развитието си. Някои от вас, ще се заемат с ремонт на уреди у дома. Тенденция за промяна в работатата.

 

СТРЕЛЕЦ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Енергията ви ще бъде насочена към отношенията в семейството и финансите, спестяванията ви. Ще искате да ги организирате по нов начин. Но трябва да бъдете много внмателни с парите, за да не си причините загуби. Усещате някаква заплаха, свързана със семейство. Може да възникнат скандали, конфликти с вашите близки и основната причина ще са парите. Марс ще ви причини някаква финансова нестабилност. Възможно е това да е свързано с инвестиции, които не са се оказали надеждни и сега следват обвинения между вас и близките ви. Обективно погледнато, подобни чувства, конфликти са загуба на време и енергия. Може да извлечете положителното влияние на транзита, като се мобилизирате за нови битки и помислите как може да укрепите сегашната ситуация. Не вземайте импулсивни решения за преобразуване на финансови или други семейни активи. Мислете спокойно и хладнокръвно, преценявайте логично. Не бъдете груби в думите, които изричате. Погрижете се за зъбите си и областта на гърлото.

 

КОЗИРОГ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Ще усетите мощен прилив на енергия, вкл. физическа. Ще бъдете много активни. Може да започнете да спортувате. Ментално, също няма да останете спокойни. Ще мислите за много неща. Понякога може да ставате прекалено агресивни. Въздържайте се от проява на силно его. То винаги създава условия за конфликти. Може да се изнервяте и от необходимостта да реагирате на някаква внезапна промяна в обстоятелствата. Запазете спокойствие и се почерпете с малък сладкиш. Колкото и да искате да се скриете от хората, рутинна работа трябва да бъде извършвана и хората ще очакват това от вас. Има тенденция да се усилят противоречията у дома. Трябва да направите някакви промени у дома. Вашият партньор ще разчита на вас и ще мисли, че трябва да следва решенията ви.

 

ВОДОЛЕЙ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Попадате в период, който ще се развива с доста противоречия. Внимавайте, може да влезете в конфликти, по въпроси, свързани с чужбина. Ако не действате обмислено, може да понесете някои загуби, вкл. финансови. При някои от вас, това може да е свързано със съдебен спор. Ще искате да пътувате в чужбина. Може да успеете, но може да трябва, да се справите с някои препятствия, които да ви изнервят, даже ядосват. Помислете за здравето си и как да балансирате общото си здравословно състояние. Вашият съшруг/а може да има някакви проблеми. Възможно е, да не може да разчитате на неговата/нейната финансова подкрепа. Не разхищавайте паричните си средства. Ще се наложи да се съобразите с някои промени в живота ви, които не зависят от вас, а от странични обстоятелства. Най-добрият подход е да се оттеглите на отдалечено място и да се заемете с физическа дейност – например разходки сред природата или физическа работа на вилата.

 

РИБИ – АСЦЕНДЕНТ ИЛИ ЛУНЕН ЗНАК

Много положителен транзит за вас. Ще се справите с конкуренцията. Ще се срещате с много хора. Те ще оценяват вашата социална активност. Може да разчитате на нови приходи и на повече от един източник. Бъдете внимателни за тенденцията за конфронтация в обществото и задържайте крайните мнения вътре в себе си. Ако ги споделите – може да нараите нечии чувства и да попаднете в конфликт. Погрижете се за здравето си. По-вероятната причина за дисбланс са претоварване или прехранване. Не надценявайте своите възможности. Положително влияние за отношенията със семейството, увеличение на спестявания и укрепване на семейните активи.

Планетите винаги се движат и всичко се променя !

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя !

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси: 

Facebook:    Danna Veda Yordana ,  https://www.facebook.com/Danna0309

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *