Guardians of the Galaxy Vol. 3 може да няма още дълго време

Guardians of the Galaxy Vol. 3 може да няма още дълго време | MMTV

Работата по Guardians of the Galaxy Vol. 3 бе спряна за неопределено време

Marvel Cinematic Universe бе разтресена от сериозен скандал. От Disney уволниха James Gunn (Джеймс Гън) от ролята му на сценарист и режисьор на Guardians of the Galaxy Vol. 3. До решението се стигна след появата на спорни постове в tweeter, които веднага се превърнаха в главна тема на разговор. Въпреки това отначало се смяташе, че Gunn може да бъде върнат обратно. От Disney обаче заявиха, че няма да променят позицията си. След среща проведена между председателя на Disney Алън Хорн и Гън стана ясно, че сценариста и режисьор на първите две части на Пазителите на галактиката няма да работи по третата част.

Това решение означава, че работата по Пазителите 3 ще попадне в ръцете на някой нов

С оглед на мащаба на промяната, която се случва с Guardians of the Galaxy Vol. 3, а именно смяната на режисьора забавянето на работата е вероятно най-доброто решение.

Това ще се случи дори и от студиото да решат да използват сценария, който Гън вече е завършил. Кога ще бъде взето решението за назначаване на нов режисьор не става ясно. Първоначално снимките се очакваше да започнат в началото на 2019 г. За дата на премиерата се сочеше май 2020 г., въпреки че от Marvel не го бяха обявявали официално.

След вземане на решението за спиране на продукцията избрани хора от екипа, които вече бяха започнали да работят по подготовката за започване на снимки в началото на 2019 г. бяха освободени да работят по други проекти. Именно това действие показва ясно, че към момента няма яснота кога работата по филма ще се възобнови.

С оглед на мащаба на промяната, която се случва с Guardians of the Galaxy Vol. 3, а именно смяната на режисьора забавянето на работата е вероятно най-доброто решение. Ако от Marvel и Disney все пак решат да започнат снимките по план независимо от това кой ще режисира филма това ще означава, че решението е взето на чисто финансова основа.

Уволнението на Gunn би могло да има сериозни последици за останалата част от серията Phase 4 на Marvel

Уволнението на Gunn би могло да има сериозни последици за останалата част от серията Phase 4 на Marvel

В по-ранно интервю Gunn описа Guardians of the Galaxy Vol. 3 като основополагащ филм за следващите проекти на Marvel Cinematic Universe. При положение, че неговият сценарий бъде използван то тази основа все пак ще бъде положена. Това най-вероятно това ще стане, но с известно закъснение. Ако обаче проект като The Eternals се очаква бъде създаден чрез Guardians 3 (каквито са плановете) то тогава филма може допълнително да закъснение. В такъв случай закъснението ще зависи и от това колко въвлечена в сегашния сценарий ще е историята на The Eternals и дали ще се правят промени. Проект като The Eternals може и да се случи и „по естествен път” без наместа на Guardians 3. В такъв случай обаче spinoff на Пазителите на галактиката като Nova или Adam Warlock ще се наложи да почакат още дълго преди да се появят на бял свят.

Но ако се погледне картина в по общ план (при положение, че работата по друг филм бъде забързана, за да бъде пуснат през май 2020г.) забавянето на Guardians of the Galaxy Vol. 3 може да се окаже правилното решение. Това ще даде повече време да се намери нов режисьор, страстите около уволнението на Гън да се охладят и най-важното да се реши как ще се поцедира с бъдещите проекти.

В крайна сметка това вероятно означава, че развитие по Guardians of the Galaxy Vol. 3 може да няма още месеци наред. Това разбира се в случай, че от Марвел забавят проекта, както се съобщават сега.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *