Транзит на Юпитер в Козирог | 29 март – 29 юни 2020 г.

Транзит на Юпитер в Козирог | 29 март - 29 юни 2020 г.
Транзит на Юпитер в Козирог
29 март – 29 юни 2020 г.
Ретрограден:
В Козирог | 14 май – 29 юни 2020 г.
В Стрелец | 29 юни – 13 септември 2020 г.

 

Юпитер влиза в съвпад със Сатурн веднъж на 20 години. Но предишният път, когато това се е случило в Козирог, е било през 1961 г. Това е момент, който  отключва енергия, превърнала 60-те години в един много вълнуващ за планетата период

Юпитер не се чувства добре в Козирог, но присъствието на Сатурн в същия знак (у дома и много силен), ще промени тази ситуация. Един от елементите, които представлява Сатурн е държавата, в частност нейното ръководство – правителството. Юпитер представлява икономиката, банковата система. Предвид положението, в което се намира световната икономика в момента, може да се очаква, че в разглеждания период, правителствата на различните държави, ще предприемат мерки, с които да подпомогнат местния бизнес. Освен това Марс, също се намира в Козирог и също дава своята подкрепа към Юпитер. Общият извод: с добре организирани (Сатурн) активни действия (Марс) може да се излезе и от най-сложната ситуация.

Освен Сатурн, Юпитер и Марс, в Козирог в момента, се намира и Плутон

Ведическата асрология не взема под внимание тази планета, когато бива разглеждан определен личен хороскоп. Далечните планети се движат много бавно и те не оказват пряко конкретно влияние в живота на отделния човек. Разбира се, Джьотиш разглежда тяхната енергия, но това става, като работи много задълбочено с Раху (северен лунен възел) и Кету (южен лунен възел) – точките, в които се пречупва и смесва енергията на всички външни, тежки планети.

В този случай обаче, когато в настоящия момента става дума за много сериозно повлияване и промяна на живота на всички хора на Земята, е резонно да се спомене влиянието на тази планета. В момента Плутон се намира в първия градус на Козирог. При условията на транзита, който разглеждаме, Юпитер ще попадне три пъти в точен съвпад с тази далечна планета. Първи път – 29-31 март, втори път – 28-30 юни и трети път 19-21 ноември 2020 г. Това ще са моменти, които ще доведат до сериозни решения, взети на държавно ниво и свързани с функционирането на местните икономики.

Ще се преосмисля, разглежда, преценява отново конкретната ситуация и ще се предприемат съответните мерки. През разглеждания период е много важно, всеки да анализира поведението си, да открие грешките си да предприеме мерки за промяна на нещата към положително развитие за всички. Негативното мислене и отношение, никога не е помогнало никому. Има много голяма вероятност, бъдещето на всеки или поне на по-голямата част от хората да е съвсем различно от начина, по който са живели до сега. Като се има предвид, състоянието на Планетата Земя, което пряко е причинено от поведениете на всеки един от нейните жители, и следствие това, отражението на това състояние в световната икономика, то е ясно, че животът на всеки един човек, не може да продължи по досегашния начин. Най-малко, всеки трябва да огледа личното си поведение и материалната вреда, която Планетата понася, поради неговата дейност.

Сатурн изисква проява на отговорност и не прави никакви компромиси с тези, които се опитват да не спазват вселенските, природните, моралните  или които и да било закони, които водят към добруването на всичи чувстващи същества в нашата Вселена. Сатурн никога не позволява, разплата за делата да се размине някому. Трябва да се има предвид, че в момента той е в собствен знак и действа много положително. Това не означава, че някой може да се укрие от неговото правораздаване, но означава, че ще помогне да се предприемат най-адекватните мерки, водещи към положително развитие на живота на цялата Планета.

Ретроградността на Юпитер, а така също на Сатурн (очаквайте публикация в тази връзка) и Венера (вече публикувана) ще направят така, че в живота ни ще се върнат определени неща. В случая с Юпитер, възстановяване на определени ситуации може да се очакват след 14 май и още по-положително след 29 юни.

 

ОВЕН

Основните услия ще бъдат насочени към работа, кариера. Тези от вас, които в момента преживяват стагнация в тази насока, ще се насочат към сериозни планове и обмисляне на стратегии за бъдещето. Можете да разичтат, че нещата в тази област от живота ви, ще се подорбяват.

 

ТЕЛЕЦ 

Венера транзитира върху вашия асцендент и можете да разчитате на нейната защита. Ще се насочите към разкриване на личността си и нейната реализация във възможно най-много насоки. Можете да учите, творите, работите, общувате. Ще бъдете неотразими. Предстои ви да получите подкрепата на много стойностни учители през този период. Ще изясните отношенията с баща си.

 

БЛИЗНАЦИ 

Може да преживеете различни изненадващи ситуации. Периодът е много подходящ за  отдаване на знание, свързано с тайна информация, езотерика, окултност, археология. Опитайте се да не се поддавате на негативни мисли. Съсредоточете енергията си в областта на медитативните техники.

 

РАК

Вниманието ви, ще бъде заето осново с вашия партньор и вашата връзка. Някои от вас ще преразгледат или вземат решение за сериозно обвързване. Предстои положително развитие в тази посока. Ще вършите много неща заедно.

 

ЛЪВ

Това е период, през който ще срещате много опозиция. Конкуренцията ще ви завижда. А това означава, че се движите в правилната посока. За да се предпазите от негативната енергия на завистниците, се опитайте да вършите добри, благотворителни дела. Помагайте с лични усилия или с пари някому или на обществото, като цяло.

 

ДЕВА 

Имате мощна подкрепа  и можете  да се заемете с много творчество. Ще реализирате креативността си и всички идеи, които имате. Периодът ще бъде благопрятен и за романтичните ви преживявания. Да, ще бъде сложно, но силната подкрепа на толкова много планети, ще доведе и до преживяването на приятни моменти. Ще отделяте много време и на децата.

 

ВЕЗНИ

Трябва да положите много усилия за различни неща у дома. Това може да е подреждане, ремонт, но може да е и всяка друга дейност, която в момента сте принудени да вършите у дома – спорт, забавления, работа от къщи. Имате способностите да организирате префектно всички тези неща.

 

СКОРПИОН

Ще се налага да влагате много услилия по отношение на общуване, комуникация, но и във всякака дейност, с която се занимавате. Опитайте се да мислите позитивно. Единственото сигурно нещо е, че всичко се променя рано или късно. Колкото повече усиля полагате, толкова по-добре ще се чувствате. Организирайте правилен ежедневен режим и го спазвайте. Но се опитайте и да не се преуморявате.

 

СТРЕЛЕЦ

Трябва да обърнете внимание на здравето си. Последните две години, особено последната година преживяхте огромно напрежение. Така, че се опитайте да се отпуснете и насочете енергията си към възстановяване на всичките си сили. Има необходимост да реорганизирате финнсовите си активи. Ако се налага да вземате важни решения във връзка с инвестиции, финанси, то нека това да бъде много внимателно. Предвид общата ситуация на световната икономика, се опитайте да направите точна преценка дали това е най-добрият вариант за конкретната инвестиция и точния момент да бъде направена.

 

КОЗИРОГ

Вие се чувствате доста силни и уверени в тази обща криза. Имате голямо количество енергия, която ще използвате по правилния за вас начин. Чувствате се неуморни. Можете да свършите голямо количество работа. Вие също, трябва да помислите в насоката предпазване от преумора. Действайте уверено, но без ненужно бързане. Бъдете внимателни по отношние на неочаквани разходи.

 

ВОДОЛЕЙ 

Тенденция да претърпите загуби. Така, че след като вече сте предупредени, можете да подхождате внимателно в тази посока.  Дългото време, прекарано у дома ще ви накара да разглеждате много информация в интернет и разбира се търговски сайтове. Преди да поръчате нещо, помислете много добре, дали тази доставка е наистина необходима или действате от скука.

 

РИБИ 

Вие също трябва да се отнесете отговорно към здравето си. Спазвайте правилен дневен режим и не се хранете с вредоносни храни. Относно постигането на духовна хармония можете да използвате различни мантри. Пранаяма ( дихателна техника), също би била много полезна за вас. Дори при условия, в които не можете да се движите спокойно сред природата, можете да практикувате у дома, на отворен прозорец.

 

Почитайте светлината на звездите и те ще ви закрилят по пътя

 

ВАЖНО ! При изчислението на планетните позиции е отчетена прецесията – наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции.

Всички прогнози са основани на Лунния знак или Асцендента. В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак – няма да бъде коректно.

*Астрологът си запазва право да отговори на зададените въпроси, в удобен за него срок.

Дана*Веда Йордана – Ведически астролог

За контакти и въпроси:
Facebook: Danna Veda Yordana

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *